Ένα μικρό «θαύμα» στα χαλάσματα: Απεγκλώβισαν 33χρονη με τον γιο της μετά από 68 ώρες, vid

Βρετανοί εθελοντές διασώστες απεγκλώβισαν ζωντανούς μία νεαρή μητέρα και τον γιο της από τα ερείπια του σπιτιού τους στην Τουρκία, αφού πέρασαν 68 ώρες χωρίς να μπορούν να κουνηθούν.

Η Σεράπ Τοπάλ, 33 ετών, και ο πεντάχρονος γιος της, Μεχμέτ Χαμζά Τοπάλ, παγιδεύτηκαν όταν το σπίτι τους στο Καχραμάνμαρας κατέρρευσε από τον φονικό σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ. Το Καχραμάνμαρας είναι μόλις λίγα χιλιόμετρα από το επίκεντρο του φονικού σεισμού.

Η Σεράπ και ο Μεχμέτ πέρασαν τρεις ημέρες, εγκλωβισμένοι στο απόλυτο σκοτάδι, καλυμμένοι με σκόνη και συντρίμμια, με τη Σεράπ να έχει τραυματιστεί σε διάφορα σημεία, ωστόσο σώθηκαν από μια ομάδα Βρετανών εθελοντών, με τη βοήθεια μιας γερμανικής οργάνωσης «At Fire».

Τα συγκλονιστικά πλάνα από τη στιγμή της διάσωσής τους δείχνουν τη Σεράπ να ξεσπά σε δάκρυα την ώρα που την ανασύρουν από τα ερείπια και τη δένουν σε ένα φορείο.

Παράλληλα, η χαρά αποτυπώθηκε στο πρόσωπο του διασώστη που κρατούσε σφιχτά το πεντάχρονο αγόρι, περιγράφοντας- σύμφωνα με τη Daily Mail- την ελπίδα που διατηρούν οι οικογένειες, οι φίλοι και οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ότι θα ανασύρουν και άλλους επιζώντες από το συντρίμμια.

Οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι το όριο των τριών ημερών είναι το όριο για τη διάσωση ζωών και ο χειμωνιάτικος καιρός, σε συνδυασμό με την τεράστια κλίμακα των ζημιών, έχει δυσχεράνει σημαντικά τις προσπάθειες διάσωσης.

(protothema – freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί