• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εμπόλεμη ζώνη πόλεις των ΗΠΑ – Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών (ΒΙΝΤΕΟ)

Εμπόλεμη ζώνη πόλεις των ΗΠΑ – Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν έχουν τελειωμό οι διαδηλώσεις και τα βίαια επεισόδια στις ΗΠΑ, με το Λούισβιλ να έχει μετατραπεί σε καζάνι που βράζει τις τελευταίες μέρες.

Οι..αυτοαποκαλούμενοι «διαδηλωτές» έχουν κατέβει στους δρόμους της πόλης, αφού ο γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στη δολοφονία της 26χρονης Αφροαμερικανής, Μπριάνα Τέιλορ, δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες για τον θάνατό της.

Η νεαρή νοσηλεύτρια σκοτώθηκε τη νύχτα της 13ης Μαρτίου, μέσα στο σπίτι της, όταν οι τρεις αστυνομικοί εμφανίστηκαν με ένα ένταλμα σύλληψης που τους επέτρεπε να κάνουν έφοδο στην κατοικία ενός υπόπτου χωρίς να προειδοποιήσουν, σύμφωνα με το protothema.

Μόλις έφθασαν, ο σύντροφος της άτυχης κοπέλας άνοιξε πυρ με ένα όπλο που κατείχε νόμιμα. Οι αστυνομικοί ανταπάντησαν και η Μπρένα Τέιλορ δέχθηκε πολλές σφαίρες. Ο σύντροφός της εξήγησε ότι οι αστυνομικοί δεν προειδοποίησαν για την έρευνα και εκείνος νόμιζε ότι επρόκειτο για διαρρήκτη. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι προειδοποίησαν προτού εισβάλουν.

(φωτο:screenshot)