Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Ο Λαβρόφ είναι καλοδεχούμενος

Σχολιάζοντας τη δήλωση του ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα περί της ακύρωσης της επίσκεψης του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, διπλωματικές πηγές διευκρίνισαν στο

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Ο ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ δήλωσε νωρίτερα στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ότι η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα, στην τωρινή κατάσταση χάνει την επικαιρότητα της, τουλάχιστον, σε ό,τι αφορά στις σχεδιαζόμενες νωρίτερα προθεσμίες.

«Νομίζω ότι στην τωρινή κατάσταση αυτή (σ.σ. η επίσκεψη) χάνει την επικαιρότητα της, τουλάχιστον στις προθεσμίες εκείνες, για τις οποίες μιλούσαμε, δηλαδή για τον Σεπτέμβριο» δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής.

Η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες, οι προθεσμίες της απέλασης και ο αριθμός των διπλωματών που θα απελαθούν προς το παρόν δεν είναι γνωστά, προσέθεσε ο κ. Μάσλοφ.

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι θα υπάρξουν αντίποινα, δεν γνωρίζω, πότε, ποιον και σε ποιες διαστάσεις (σ.σ. θα γίνει αυτό) αλλά φυσικά, σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική, θα υπάρξουν απαντητικά μέτρα», δήλωσε ο ρώσος πρεσβευτής.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu