Εκτοξεύτηκε το δημόσιο χρέος της Ουκρανίας – To 2023 το ΜΝΗΜΟΝΙΟ με ΔΝΤ

Το εθνικό χρέος της Ουκρανίας τον Νοέμβριο αυξήθηκε κατά σχεδόν 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Για 11 μήνες από την αρχή του έτους, το εθνικό χρέος της Ουκρανίας σε δολάρια αυξήθηκε κατά 9,7%.

Το δημόσιο χρέος της Ουκρανίας αυξήθηκε κατά 4,34 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο. Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών, Φορολογικής και Τελωνειακής Πολιτικής της Verkhovna Rada (Ουκρανικής Βουλής) Daniil Getmantsev.

«Στις 30 Νοεμβρίου 2022, το κρατικό χρέος της Ουκρανίας σε ισοδύναμο εθνικού νομίσματος ανερχόταν σε 3.929,7 δισεκατομμύρια UAH, σε ξένο νόμισμα – 107,46 δισεκατομμύρια δολάρια. κατά 4,34 δισεκατομμύρια δολάρια», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος λόγος για την αύξηση του δημόσιου χρέους τον Νοέμβριο είναι ο εξωτερικός δανεισμός για τη χρηματοδότηση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

«Ειδικότερα, τα δύο τρίτα της αύξησης του δημόσιου χρέους τον τελευταίο μήνα αναφοράς οφείλονται σε προνομιακά μακροπρόθεσμα δάνεια από την ΕΕ (κυρίως 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας)», δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Γενικά, σύμφωνα με τον ίδιο, για 11 μήνες από την αρχή του έτους, το δημόσιο χρέος της Ουκρανίας σε δολάρια αυξήθηκε κατά 9,7% ή 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια και ανήλθε στο 83,1% του προβλεπόμενου επιπέδου του ΑΕΠ, το οποίο αναμένεται να ανέλθει σε 128,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο τέλος του 2021, ο το ποσοστό αυτό ήταν 48,9% του ΑΕΠ, σημειώνει ο Hetmantsev.

Θυμίζουμε πως η ουκρανική κυβέρνηση δημοσίευσε μνημόνιο που υπέγραψε η Ουκρανία με το ΔΝΤ για το επόμενο έτος.

Για το ΔΝΤ, το ελάχιστο δημοσιονομικό έλλειμμα της Ουκρανίας εξακολουθεί να είναι σημαντικό, επομένως, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το μνημόνιο προβλέπει «μη δημοφιλείς» αποφάσεις που δεν θα ευχαριστήσουν ούτε εκπροσώπων επιχειρήσεων ή απλών πολιτών.

(φωτο:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί