• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Εκτός ελέγχου» η Άγκυρα-Απειλεί Ελλάδα και Κύπρο:«Μόνο η Τουρκία αποφασίζει τι θα κάνει μέσα στην υφαλοκρηπίδα της» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εκτός ελέγχου» η Άγκυρα-Απειλεί Ελλάδα και Κύπρο:«Μόνο η Τουρκία αποφασίζει τι θα κάνει μέσα στην υφαλοκρηπίδα της» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αν τολμήσουν οι Ελληνοκύπριοι θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση όπως στο παρελθόν» απειλεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Με νέα εισβολή απειλεί την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή του στην Τουρκική κρατική τηλεόραση TRT, ο Τσαβούσογλου ανέφερε: «Δεν έχει σημασία για εμάς το τι κάνουν οι Ελληνοκύπριοι».

Όπως μεταδίδει το protothema, ο Τσαβούσογλου επέμεινε ότι η Άγκυρα κινείται με βάση το διεθνές δίκαιο. «Μόνον η Τουρκία αποφασίζει τι θα κάνει μέσα στην υφαλοκρηπίδα της.

«Στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα. Αν τολμήσουν, θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση, όπως στο παρελθόν», διεμήνυσε, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Είναι καθήκον της Τουρκίας, ως εγγυήτριας δύναμης, να προστατέψει τα δικαιώματα της ‘’Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου’’ και του τουρκοκυπριακού λαού», ανέφερε.

Απειλές και από τον Ερντογάν: Αν χρειαστεί θα μιλήσουμε με γλώσσα που καταλαβαίνουν

Στην ίδια γραμμή είχε κινηθεί και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αφότου υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των όσων έχει κάνει η Άγκυρα στη Μεσόγειο, είχε απειλήσει επίσης με εισβολή. «Αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε».

Σύμφωνα με την Hurriyet Daily News, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από την Κίνα στις 2 Ιουλίου και ανέφερε ότι η Τουρκία τηρεί το διεθνές δίκαιο.

Όπως επισημαίνει η Hurriyet, o Ερντογάν πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ενήργησε ποτέ στο πλαίσιο του νόμου. «Η ελληνοκυπριακή διοίκηση, η οποία μπήκε με σκιώδη τρόπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να εκφοβίσει την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” με την δύναμη που αντλεί (από την ΕΕ)» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

Και συμπλήρωσε: «Ούτε όμως και η ΕΕ φέρεται με ειλικρίνεια. Η “ΤΔΒΚ” έπεσε θύμα μιας μεγάλης αδικίας όταν η “Νότια Κύπρος” (Κυπριακή Δημοκρατία) συμπεριλήφθηκε στην ΕΕ παρόλο που είπε “όχι” στο δημοψήφισμα, ενώ η “Βόρεια Κύπρος” αποκλείστηκε παρόλο που είπε “ναι”. Και η ΕΕ δεν έχει πληρώσει τα ποσά που θα έπρεπε στη “Βόρεια Κύπρο”. Πώς μπορούμε να εμπιστευθούμε την ΕΕ; Δεν είναι τίμιοι».


(φώτο: Eurokinissi)