• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΈΚΤΑΚΤΟ! Το αμερικανικό ναυτικό απέτρεψε ελληνόκτητα τάνκερ να φθάσουν στη Βενεζουέλα

ΈΚΤΑΚΤΟ! Το αμερικανικό ναυτικό απέτρεψε ελληνόκτητα τάνκερ να φθάσουν στη Βενεζουέλα

TANKER VENEZUELA
Την παράδοση ιρανικών καυσίμων από δύο ελληνόκτητα τάνκερ στη Βενεζουέλα απέτρεψαν οι αμερικανικές αρχές, όπως μεταδίδουν «Wall Street Journal» και «Fox News».

Πρόκειται, ειδικότερα, για δύο τάνκερ, τα οποία μετέφεραν καύσιμα από το Ιράν στη Βενεζουέλα, εις βάρος της οποίας η Ουάσιγκτον έχει επιβάλλει μια σειρά κυρώσεων.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά media, τα δύο πλοία φέρουν την ονομασία «Bering» και «Βella», με σημαία Λιβερία, και ανήκουν σε Έλληνες πλοιοκτήτες.

Το αμερικανικό ναυτικό ανάγκασε τα δύο τάνκερ να ανακόψουν την πορεία τους και να επιστρέψουν πίσω. Μάλιστα, φέρεται να επικοινώνησε με την κυβέρνηση της Λιβερίας, απειλώντας με την επιβολή κυρώσεων, σε περίπτωση παράδοσης των φορτίων.

Παράλληλα, οι αμερικανικές αρχές επικοινώνησαν και με τους Έλληνες εφοπλιστές, απειλώντας τους –επίσης- με την επιβολή κυρώσεων και την ανάληψη νομικής δράσης.

«Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την οικονομική και διπλωματική ισχύ μας για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα» δήλωσε, από την πλευρά του, εκπρόσωπος του State Department στο «Fox News».

Τα δύο τάνκερ επρόκειτο να φθάσουν στη Βενεζουέλα, στην οποία έχουν ήδη αγκυροβολήσει τέσσερα πλοία που μετέφεραν καύσιμα και ανταλλακτικά για τα διυλιστήρια της Βενεζουέλας. Ένα ακόμη πλοίο βρίσκεται εν πλω προς τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες, η Ουάσιγκτον έχει κλιμακώσει τις πιέσεις προς τον πρόεδρο Μαδούρο, κάνοντας χρήση μιας σειράς κυρώσεων, προκειμένου να τον ωθήσει σε παραίτηση.

(Sputniknews – φωτο:pexels)