• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρόταση «βόμβα» της Ρωσίας στην Βρετανία για το BREXIT

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρόταση «βόμβα» της Ρωσίας στην Βρετανία για το BREXIT

Πρωτόγνωρες εξελίξεις στον πλανήτη...

Ο Ρώσος πρέσβης στην Αγγλία ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Μόσχας να υπογράψει νέα εμπορική συμφωνία με το Λονδίνο μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως διαβάζουμε στο Sputnik.

Σύμφωνα με τον ίδιο Ρωσία και Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει συσφίξουν τις διμερείς συμφωνίες σε επίπεδο αεροπορίας, μεταφορών και ορυκτών υλικών, μεταξύ άλλων.

Η δήλωση έρχεται λίγες ώρες πριν το Brexit και την εκκίνηση μεταβατικής περιόδου διάρκειας 11 μηνών.

Η πρόταση χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «πρόταση-βόμβα», δεδομένου ότι οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου δεν ήταν και οι καλύτερες. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις και την προσπάθεια συνεννόησης Ρωσίας-Δύσης με το βλέμμα στην κοινή στρατηγική επιλογή της «(προσωρινής;) παγκόσμιας ειρήνης», ο πλανήτης γίνεται μάρτυρας γεγονότων, που πριν λίγο καιρό κανείς δεν φανταζόταν.

Η Ρώσοι σπεύδουν να «καλύψουν» το οικονομικοπολιτικό κενό που αφήνει η Ευρώπη στην Βρετανία…

Σημειώνεται πως ξένα δημοσιεύματα θέλουν τον Ρώσο πρόεδρο να έχει στείλει ο ίδιος πρόσκληση στον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να επισκεφθεί την Μόσχα εν όψει των εορτασμών για το πέρας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι Financial Times σε δημοσίευμά τους μεταδίδουν το μεγάλο δίλημμα που επικρατεί στο Λονδίνο σχετικά με το αν πρέπει να αποδεχθεί την πρόσκληση Πούτιν ο Μπ.Τζόνσον.

ΦΩΤΟ eurokinissi