ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη στην Εντατική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έχει εισαχθεί στην εντατική μετά την προσβολή του με κορωνοϊό.

Ζήτησε μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, από τον υπουργό Εξωτερικών Dominic Raab να τον αναπληρώσει.

Ο 55χρονος Βρετανός πρωθυπουργός εισήχθη στο νοσοκομείο του St Thomas στο Λονδίνο με «επίμονα συμπτώματα» κορωνοϊού την Κυριακή.

Ο εκπρόσωπος της Βρετανικής Κυβέρνησης είπε ότι μεταφέρθηκε στην εντατική μετά από συμβουλή της ιατρικής του ομάδας και λαμβάνει “εξαιρετική φροντίδα”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου: “Από το βράδυ της Κυριακής, ο πρωθυπουργός ήταν υπό τη φροντίδα των γιατρών στο νοσοκομείο του St Thomas, στο Λονδίνο, αφού έγινε δεκτός με επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού. Κατά τη διάρκεια αυτού του απογεύματος, η κατάσταση του πρωθυπουργού έχει επιδεινωθεί και, μετά από συμβουλή της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του NHS για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του.”

Μια πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει τις αισθήσεις του. Δύο δημοσιογραφικές πηγές, του τηλεοπτικού σταθμού ITV και της εφημερίδας The Times, είπαν ότι το απόγευμα ο Τζόνσον είχε δυσκολία στην αναπνοή και του χορηγήθηκε οξυγόνο.

«Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του πρωθυπουργού», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, τονίζοντας ότι «δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο ασφαλή χέρια» αφού το νοσοκομείο Σεντ Τόμας έχει «κάποιο από το καλύτερο ιατρικό προσωπικό στον κόσμο».

«Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του (…) Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», ήταν η πρώτη αντίδραση της υπουργού Εμπορίου Λις Τρας.

«Τρομερά θλιβερά νέα. Όλες οι σκέψεις της χώρας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του σ’ αυτήν την απίστευτα δύσκολη περίοδο», είπε ο νέος ηγέτης των Εργατικών, ο Κιρ Στάρμερ.

photo video screenshot