ΕΚΤΑΚΤΟ: Άνδρας ανατινάχτηκε μέσα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο Βέλγιο (upd)

(Ανανέωση - Αρχικό κείμενο 14.00): Ένας άντρας, φορώντας ζώνη με εκρηκτικά, ανατινάχτηκε το πρωί της Τρίτης σε ποδοσφαιρικό γήπεδο στην κοινότητα Verviers του Βελγίου.

 

Bελγικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για ριζοσπαστικοποιημένο ισλαμιστή

ALERTE KAMIKAZE à #Verviers #Belgique où un homme vient de se faire exploser sur le terrain de football de Stembert !Précision : Verviers est un épicentre djihadiste européen… et en plus la bombe humaine se fait exploser dans le ROND CENTRAL.c’est la seule victime.

— Ascensi (@ascensi) July 31, 2018

Δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την περιοχή ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για πρώην στρατιώτη.

Πάντως η πρακτική της ζώνης γεμάτης με εκρηκτικά παραπέμπει σε ισλαμιστή και θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε το όνομα, την καταγωγή και το θρήσκευμα του πρώην στρατιώτη.

Η έκρηξη έγινε στις 8:40 π.μ σήμερα το πρωί στο Stembert, στους λόφους του Verviers, ακριβώς στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Linaigrettes. Ο πρώην στρατιώτης ήταν μόνος εκείνη την ώρα.​

Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο πρώην στρατιώτης περπατούσε στο γήπεδο του Linaigrettes και ενώ υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι που έκαναν αθλοπαιδιές. Όπως αναφέρει ο μάρτυρας «καθώς έκλεινα την πόρτα του οχήματός μου, άκουσα μια πολύ μεγάλη έκρηξη. Είδα κομμάτια να πηγαίνουν ψηλά στον αέρα και νόμιζα ότι επρόκειτο για μια πολύ ανώμαλη έκρηξη.

Τότε κατάλαβα ότι επρόκειτο για άνθρωπο που ανατινάχτηκε και κάλεσα την αστυνομία του Verviers που έφτασε σχεδόν άμεσα, μέσα σε 10 λεπτά.

Πολύ γρήγορα έφτιαξαν μια περίμετρο ασφαλείας και κατέφθασαν οι πυροτεχνουργοί μαζί με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους»

Δεν έχει ταυτοποιηθεί επισήμως ο αποθανόντας αλλά σύμφωνα με βελγικές πηγές ένα κλειδί βρέθηκε στην σορό και άνοιγε ένα σπίτι στην γειτονιά το οποίο ανήκει σε έναν πρώην στρατιωτικό στην οδό Octave Petry. Την έρευνα έχει αναλάβει το Βελγικό ΥΠΑΜ.

Οι κάτοικοι στην οδό Panorama Street στο Stembert εκκένωσαν την περιοχή κατόπιν εντολής της αστυνομίας

Δεν είναι ακόμα γνωστό εάν η έκρηξη έγινε από λάθος σε κάποιο σχεδιασμό.

Ο δήμαρχος της πόλης θεωρεί ότι «δεν υπήρχε τρομοκρατικό κίνητρο».

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...