• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε. μέσα στον Οκτώβριο για το Brexit

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε. μέσα στον Οκτώβριο για το Brexit

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προσκλήθηκε να μιλήσει στους ομολόγους της των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

πριν από το κρίσιμο δείπνο εργασίας που θα έχουν οι “27” στις 17 Οκτωβρίου και θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο Brexit, όπως έγινε γνωστό από καλά πληροφορημένες πηγές.

Η συζήτηση αυτή μεταξύ των ηγετών για το Brexit επρόκειτο αρχικά να γίνει την επομένη, 18 Οκτωβρίου. Όμως τελικά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προτίμησε να την μεταφέρει για την Τετάρτη, 17 του μηνός, ώστε η σύνοδος κορυφής να ασχοληθεί με το μεταναστευτικό και με θέματα ασφάλειας.

Μια διπλωματική πηγή εξήγησε ότι προτιμήθηκε το δείπνο εργασίας να γίνει την προηγούμενη επειδή το πρόγραμμα της Πέμπτης είναι “πολύ φορτωμένο”. “Μεταφέροντας τη συζήτηση των 27 την προηγουμένη, και με την πιθανότητα συμμετοχής και της Μέι, μένει ανοιχτή η δυνατότητα να συνεχιστεί η συζήτηση και κατά τη διάρκεια της νύχτας, εφόσον χρειαστεί. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει την Πέμπτη”, πρόσθεσε.

Άλλη ευρωπαϊκή πηγή επιβεβαίωσε ότι η Μέι “προσκλήθηκε να μιλήσει” στους 27, αν το επιθυμεί και η ίδια. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν θα πάει σε αυτό το δείπνο.