Εκστρατεία στήριξης του Ζόραν Ζάεφ για το δημοψήφισμα

Εκστρατεία στήριξης του Ζόραν Ζάεφ ενόψει του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών κάνουν ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ.

Στον χορό των «παρεμβάσεων» μπήκε και ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Ντόλαντ Τραμπ έστειλε μήνυμα στον Σκοπιανό πρόεδρο Ιβανόφ για την ανάγκη έγκρισης της συμφωνίας στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, ενώ αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» πολλές φορές.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι η Συμμαχία είναι έτοιμη να δεχτεί τη χώρα ως το 30ο μέλος της, μόνο όταν ολοκληρωθούν και εφαρμοστούν όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που θα επικυρώνουν τη συμφωνία της ονομασίας. «Η πόρτα του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτή και ο λαός των Σκοπίων θα αποφασίσει αν θα την διαβεί», ανέφερε, προσθέτοντας: «Το μέλλον σας είναι στα δικά σας χέρια». Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση του δημοψηφίσματος σε λίγες εβδομάδες.

Η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στα Σκόπια το Σάββατο αναμένεται να είναι πολύ θερμή με κοινή δημόσια εμφάνιση των δύο ηγετών.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη της Μέρκελ θα είναι η πρώτη επίσκεψη Γερμανού καγκελάριου στη χώρα μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες. Σήμερα Παρασκευή θα προηγηθεί η επίσκεψη του αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς στα Σκόπια.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu