• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών στη Ρωσία- Άγνωστη η αιτία μέχρι στιγμής- Δεκάδες οι τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών στη Ρωσία- Άγνωστη η αιτία μέχρι στιγμής- Δεκάδες οι τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε 42 ανήλθε ο αριθμός των τραυματιών από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε εργοστάσιο εκρηκτικών στην κεντρική Ρωσία, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές και μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 38 τραυματίες. Η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο Κριστάλ στο Ντζερζίνσκ, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας, στην περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ.

Πυρκαγιά ξέσπασε στην γραμμή παραγωγής τρινιτροτολουολίου (ΤΝΤ), μετά από τρεις εκρήξεις σύμφωνα με εκπρόσωπο του κυβερνήτη στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία.

“Γνωρίζουμε ότι αγνοούνται δύο άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 16 από θραύσματα των εκρήξεων,” δήλωσε ο Κρασνόφ στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24.

«Η έκρηξη στο εργοστάσιο Κριστάλ στο Ντζερζίνσκ είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 42 ανθρώπων… Οι 14 εξ αυτών νοσηλεύονται» δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε, μιλώντας στο Sputnik, ότι 38 εργαζόμενοι του εργοστασίου τραυματίστηκαν κι επιπλέον, 4 κάτοικοι της περιοχής.

Οι τραυματίες φέρουν τραύματα από θραύσματα οβίδων, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος τύπου των υγειονομικών αρχών στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του εργοστασίου Κριστάλ, που μίλησαν στο Interfax, πέντε άνθρωποι εργάζονταν στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις και απομακρύνθηκαν επιτυχώς.

Πέντε κτίρια της μονάδας και σχεδόν 180 κτίρια στην περιοχή υπέστησαν ζημιές από τη μεγάλη έκρηξη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.


(φώτο: Pexels)