• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έκκληση πρωτοβουλιών από τον Π. Καμμένο προς το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε για να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα στη Μεσόγειο

Έκκληση πρωτοβουλιών από τον Π. Καμμένο προς το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε για να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα στη Μεσόγειο

Στην Τουρκία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πάνος Καμμένος, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, με τη συμμετοχή υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών.

Στη συζήτηση, στην οποία συμμετείχε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί συνεχίζουν να κρατούνται όμηροι στην Αδριανούπολη, για 117 ημέρες, χωρίς απαγγελία κατηγοριών. Ο υπουργός Αμυνας τόνισε ότι οι επιθετικές συμπεριφορές στην ανατολική Μεσόγειο απειλούν την ευρωπαϊκή σταθερότητα και ζήτησε η ΕΕ και το ΝΑΤΟ να προχωρήσουν κατά αρμοδιότητα στις κατάλληλες ενέργειες.

Ακόμη, ανέφερε ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ SNMG-2 στο Αιγαίο όχι μόνο θα πρέπει να συνεχιστεί, αλλά να επεκταθεί η δραστηριότητά της και στην Ανατολική Μεσόγειο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Ζήτησε επίσης να μετατραπεί στην πράξη η Frontex σε συνοριοφυλακή της ΕΕ και να αναλάβει όχι μόνο την αποτροπή αλλά και την επιστροφή των μεταναστών.

Τέλος, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση με τρίτα μη κράτη μέλη στα προγράμματα στρατιωτικής συνεργασίας δεν μπορεί να συμπεριλάβει κράτη που δεν αναγνωρίζουν την ολότητα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο οργανισμών να μην αποκλείεται η συμμετοχή κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Νατοϊκά δρώμενα.