• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έκαναν παρανάλωμα του πυρός ναρκωτικά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκαναν παρανάλωμα του πυρός ναρκωτικά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

mianmar
Η δίωξη ναρκωτικών της Μιανμάρ έκαψε σωρούς από κατασχεμένα ναρκωτικά.

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση με αφορμή τη διεθνή ημέρα ενάντια στην κατάχρηση ναρκωτικών καθώς και της παράνομης διακίνησής τους.

Τόνοι κατασχεμένων ναρκωτικών ρίχθηκαν στην πυρά στην Μιανμάρ προκαλώντας ένα θεαματικό αποτέλεσμα. Η καύση τους αποτελεί βέβαια μια συμβολική κίνηση των αρχών ώστε να περάσουν ένα αυστηρό μήνυμα κατά των ναρκωτικών.

Τα ναρκωτικά στην Μιανμάρ προέρχονται από απομονωμένα εργαστήρια στα πιο δυσπρόσιτα σημεία της χώρας. Η διακίνησή τους ξεπερνά τα σύνορα της χώρας και μέσω του λεγόμενου «δρόμου της μεθαμφεταμίνης» στην Ταϊλάνδη, φτάνουν μέχρι την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία.

Η 26η Ιουνίου, έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως διεθνής ημέρα ενάντια στην κατάχρηση και λαθρεμπορία ναρκωτικών. Στόχος αυτής της ημέρας είναι να ευαισθητοποίησει τους πολίτες σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της λαθρεμπορίας ναρκωτικών στις σύγχρονες κοινωνίες.

Τα ναρκωτικά που παραδόθηκαν στις φλόγες ήταν όπιο, κοκαΐνη, ηρωίνη, μεθαμφεταμίνη, κεταμίνη, μαριχουάνα και κρύσταλ μεθ. Η αξία τους εκτιμάται σε κάτι παραπάνω από 800 εκατομμύρια δολάρια!

(Sputniknews – φωτο:video screenshot)