«Είσαι ηλίθια; Είσαι ένας ηλίθιος άνθρωπος;», ρώτησε ο Τραμπ τη δημοσιογράφο στη διάρκεια μιας έντονης στιχομυθίας αναφορικά με τον Αφγανό δράστη της επίθεσης εναντίον δύο μελών της Εθνοφρουράς, την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον.
Στη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους χθες στην οικία του στη Φλόριντα ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι μία από τους Εθνοφρουρούς, η 20χρονη Σάρα Μπέκστρομ, υπέκυψε στα τραύματά της και επιτέθηκε στη μεταναστευτική πολιτική του προκατόχου του Τζο Μπάιντεν, καθώς ο δράστης, που εργαζόταν για τη CIA στο Αφγανιστάν, εισήλθε στις ΗΠΑ μετά την εσπευσμένη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα το 2021.
«Ελέγχθηκε και ο έλεγχος ήταν καθαρός», επεσήμανε η δημοσιογράφος.
«Τρελάθηκε», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Εννοώ, τα έχασε και αυτό συμβαίνει επίσης. Συμβαίνει συχνά με αυτούς τους ανθρώπους».
Παράλληλα ο Ρεπουμπλικάνος επέμεινε ότι το 2021 επετράπη σε Αφγανούς να εισέλθουν στις ΗΠΑ χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος, δείχνοντας μια φωτογραφία ενός αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους γεμάτο με ανθρώπους που έφευγαν από την Καμπούλ.
«Δεν έγινε κανένας έλεγχος ή τίποτα τέτοιο, ήρθαν χωρίς έλεγχο», τόνισε.
Η δημοσιογράφος προσπάθησε να τον διαψεύσει λέγοντας ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες έλεγξαν τους Αφγανούς που εισήλθαν στις ΗΠΑ την εποχή εκείνη και τον ρώτησε για ποιο λόγο επιμένει να κατηγορεί την κυβέρνηση Μπάιντεν.
Στον Τραμπ δεν άρεσε καθόλου αυτό. «Επειδή τους άφησε να εισέλθουν». «Είσαι ηλίθια; Είσαι ένα ηλίθιος άνθρωπος; Επειδή ήρθαν με ένα αεροπλάνο μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να είναι εδώ και εσύ απλώς κάνεις ερωτήσεις επειδή είσαι ηλίθια».
Reporter: Why are you blaming Biden for the DC shooting?
— Clash Report (@clashreport) November 28, 2025
Trump: Are you stupid? Are you a stupid person? They let them in. You are just asking questions because you are a stupid person. pic.twitter.com/zqP4tQGCCe
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τουρνουά Qatar Open: «Λύγισε» στο τρίτο σετ και ηττήθηκε απ’ τη Μούχοβα στον ημιτελικό η Σάκκαρη
- Μ. Χαρακόπουλος από Τίρανα: Στην Αλβανία έχει βαθιές ρίζες η ορθόδοξη παράδοση
- Στη Λευκωσία η Δ. Μιχαηλίδου για το Άτυπο Συμβούλιο EPSCO – Σειρά επαφών με αιχμή το στεγαστικό
- «Δόξα τω Θεώ δεν του απομένει πολύς χρόνος»: Εύχονται δημόσια να “ξεμπερδεύουν” με τον Πούτιν, vid
- Οι BTS, πρέσβεις πολιτισμού της Νότιας Κορέας με τη συναυλία τους στη Σεούλ
- Χ. Δούκας: «Διαμορφώνουμε πολιτικές ώστε καμία παιδική φωνή να μη χαθεί στη σιωπή»
- Ηράκλειο: Εξιχνιάσθηκαν ακόμη τρεις περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένων
- Ποια έρημος στην Ινδία ονομάζεται “Μικρή Σαχάρα” και γιατί;
- Έφυγαν τα τρακτέρ από την Αθήνα – Κανονικά η κίνηση στους δρόμους
- Ηράκλειο: Ακρωτηριάστηκε η 52χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε από νταλίκα
Κύρια Θέματα









