Εικόνες από τη μεγάλη έκρηξη και τη φωτιά σε διυλιστήριο στη Γερμανία

Φωτιά ξέσπασε σήμερα νωρίς το πρωί μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε διυλιστήριο της νότιας Γερμανίας, κοντά στο 'Ινγκολσταντ, προκαλώντας τον τραυματισμό οκτώ ανθρώπων και την απομάκρυνση σχεδόν 2.000 κατοίκων από τις εστίες τους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

 

Η έκρηξη σημειώθηκε σε τομέα παραγωγής υγραερίου και βενζίνης της εταιρίας Bayernoil κατά μήκος του Δούναβη στη Βαυαρία, λίγο πριν από τις 05:30 τοπική ώρα (06:30 ώρα Ελλάδας).

Περίπου 1.800 κάτοικοι των περιοχών Βόχμπουργκ και ‘Ιρσινγκ, κοντά στο ‘Ινγκολσταντ στη Βαυαρία, που ζουν κοντά στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις εγκατέλειψαν τις εστίες τους για λόγους ασφαλείας και οδηγήθηκαν σε γυμναστήρια των γύρω περιοχών.

Σχεδόν 200 πυροσβέστες μετέχουν στην επιχείρηση αυτή.

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών κάλεσε τους πολίτες να κρατήσουν τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά λόγω καπνού, σε μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων από την εστία της πυρκαγιάς.

Η τοπική εταιρία Bayernoil, ιδιοκτήτρια του διυλιστηρίου του Βόχμπουργκ, απασχολεί 790 εργαζόμενους σε δύο εγκαταστάσεις στη Βαυαρία. Παράγει διάφορα καύσιμα, όπως βενζίνη, ντίζελ, πετρέλαιο οικιακής χρήσης όπως και πίσσα, ενώ έχει ικανότητα επεξεργασίας 10,3 εκατομμυρίων τόνων αργού πετρελαίου ετησίως, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu