Ο Αντόνοφ εκλήθη στη Μόσχα στις αρχές της εβδομάδας, λίγο μετά την αναφορά του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτηρίζοντάς τον «φονιά» και απειλώντας ότι θα «πληρώσει το τίμημα» για την ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.
Το Σάββατο το απόγευμα, ο Αντόνοφ εξέδωσε μια σύντομη δήλωση εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του σχετικά με τις επιστολές που έλαβε η Πρεσβεία από Αμερικανούς πολίτες που προσπάθησαν να ζητήσουν συγγνώμη από τη Ρωσία για τα σχόλια του Μπάιντεν.
«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου στους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών που έστειλαν επιστολές στην Πρεσβεία για την υποστήριξη της ανάπτυξης φιλικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Πολλοί άνθρωποι εξέφρασαν τη διαφωνία τους και ζήτησαν συγγνώμη για τις κακές δηλώσεις για τη Ρωσική Ομοσπονδία που έγιναν πρόσφατα από την Ουάσιγκτον» έγραψε ο Αντόνοφ.
Ο απεσταλμένος πρόσθεσε ότι «ήταν βαθύτατα συγκινημένος από τη φροντίδα και την ενεργό θέση των απλών Αμερικανών που κατανοούν ότι ο διάλογος μεταξύ των χωρών μας πρέπει να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ισότητα».
Εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Λευκός Οίκος θα «προσέχει τις φωνές αυτές και θα «ανακόψει την πορεία με στόχο την περαιτέρω καταστροφή των ήδη υπερβολικά συγκρουσιακών σχέσεων» μεταξύ των δύο χωρών.
Η τελευταία φορά που η Ρωσία ανακάλεσε τον πρέσβη της στις ΗΠΑ ήταν το 1998, όταν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησαν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ιράκ. Πριν από αυτό, οι ΗΠΑ ανακάλεσαν τους κορυφαίους διπλωμάτες τους στη Μόσχα το 1934 και το 1980.
(sputniknews – φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επαναπατρισμό του 80% των Σύρων που ζουν στη Γερμανία ζήτησε ο Μερτς από τον πρόεδρο της Συρίας
- Το ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει την αναχαίτιση ιρανικού πυραύλου που κατευθυνόταν προς την Τουρκία
- Θεσσαλονίκη: Συμμαχία για την αξιοποίηση της τηλεϊατρικής σε ασθενείς με καρκίνο
- Ατελείωτος ο κύκλος αίματος στη Μ. Ανατολή – 2 Παλαιστίνιοι νεκροί από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτ. Όχθη
- Σ. Φάμελλος: Για να έχουν την υγειά τους οι πολίτες να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση της διαφθοράς
- Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ εκφράζει αισιοδοξία έπειτα από ιδιωτικές συζητήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους
- Συνάντηση Θ. Πλεύρη με την Πρέσβειρα του Βιετνάμ για διμερή συμφωνία νόμιμης μετανάστευσης
- Στον Καναδά ο Κ. Χατζηδάκης: Πιο κοντά από ποτέ η Ελλάδα με την ομογένεια χάρη στην επιστολική ψήφο
- Νεκρός 13χρονος μαθητής από μακελειό σε σχολείο στην Αργεντινή, 8 οι τραυματίες – Σοκάρει το ΒΙΝΤΕΟ
- Από τότε θα είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική πληρωμή ενοικίου









