Εφιαλτικό σενάριο: Τα πυρηνικά των ΗΠΑ, «περνάνε» σε ιδιωτικά χέρια!!!

Του Γιώργου Φαρμάκη

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ξένου τύπου (θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες), η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, σκέφτεται να περάσει κάποτε τον έλεγχο των τηλεπικοινωνιών, σε ένα δίκτυο ιδιωτικών δορυφόρων, το οποίο όμως, θα ελέγχεται άμεσα από τον αμερικανικό στρατό.

Αυτή η πρόταση έγινε, για οικονομικούς λόγους. Οι Αμερικανοί, ξοδεύουν αμύθητα ποσά, για την συντήρηση των πυρηνικών τους όπλων αλλά και για τον έλεγχο των τηλεπικοινωνιών.

Σκεφτείτε ένα κόσμο, στον οποίο οι ιδιωτικές εταιρίες, μέσω των δορυφόρων τους, θα μπορούν να εκτοξεύουν πυρηνικά. Ο φόβος αυτός δεν είναι απλά υπαρκτός, αλλά και εφαρμόσιμος. Ήδη συζητάνε οι Αμερικανοί, το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν στο μέλλον, ιδιωτικούς δορυφόρους, ώστε να εκτοξεύουν πυρηνικά. Υποτίθεται, ότι θα χρησιμοποιήσουν δορυφόρους αμερικανικών εταιριών. Αυτές οι εταιρίες όμως, δεν εξυπηρετούν πάντα το Εθνικό συμφέρων των ΗΠΑ.

Οι περισσότεροι θεωρούν αποκρουστική αυτή την ιδέα και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Το χειρότερο σενάριο που υπάρχει: Ο έλεγχος των πυρηνικών, να περάσει σε μια και μόνο Μητρική πολυεθνική. Μπορεί κανείς να φανταστεί σε τι πλανήτη θα ζήσουμε, αν συμβεί κάτι τέτοιο;

Στο ρωσικών συμφερόντων δίκτυο RT (Russia Today), έγινε αναφορά σε ακριβώς αυτό το πράγμα. Ο φόβος λοιπόν, είναι υπαρκτός. Μπορεί στην Ελλάδα να ασχολούμαστε ακόμα με τους λεονταρισμούς του Ερντογάν, αλλά ο υπόλοιπος κόσμος προχωράει.

Σημείωση: Μιλάμε για ένα σενάριο, το οποίο όμως, έχει σταθερές βάσεις και δηλώσεις.

Θέλετε να δείτε μερικά παραδείγματα εταιριών, που έχουν άμεση σχέση με την εξόρυξη ουρανίου και με την συντήρηση των πυρηνικών ανά τον κόσμο;

BHP Billiton Australia
Electrabel Belgium
Eletronuclear Brazil
Bulgarian Energy Holding
Cameco Canada
Hathor Exploration
AAF International
Evonik Energy Services GmbH
GSE Power Systems AB
Intelligent Instrumentation Inc
JAI Corp
Lem Products Inc
Nuclear Cargo + Service GmbH
Nuclear Research Institute Rez Plc

Κάντε κλίκ ΕΔΩ και ΕΔΩ δείτε όλες τις λεπτομέρειες

Τι θα συμβεί, αν και εφόσον όλες αυτές οι εταιρίες γίνουν μια ΜΗΤΡΙΚΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ;

Μελετήστε το παραπάνω σενάριο. Τροφή για σκέψη!

Με πληροφορίες από το RT
Πηγή φωτογραφίας: pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...