Φορώντας γυαλιά ηλίου, ο αμερικανός πρόεδρος χαιρέτησε τους δημοσιογράφους κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο για μια περιοδεία στις δυτικές πολιτείες. Δεν είπε λέξη, όμως, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν εάν πιστεύει στην αθωότητα του γιου του.
Ο Τζο Μπάιντεν ταξιδεύει σε Νεβάδα και Καλιφόρνια για να παρουσιάσει σημαντικές επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο και να παραστεί σε εκδηλώσεις στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του.
Η νέα δίωξη σε βάρος του γιου του προέδρου των ΗΠΑ σημαίνει πως ο 53χρονος Χάντερ Μπάιντεν – ο οποίος ήδη κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή – μπορεί να δικαστεί δύο φορές την επόμενη χρονιά, καθώς ο πατέρας του θα συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του.
Ο Χάντερ Μπάιντεν κατηγορείται για φοροδιαφυγή 1,4 εκατ. δολαρίων την τριετία 2016-2019, κατά την οποία «ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια σε αλόγιστες σπατάλες» – από ναρκωτικά μέχρι συνοδούς πολυτελείας – «αντί να καταβάλει τους φόρους του», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
"Have you spoken to your son? Have you spoken to Hunter? Any comment on the new charges against your son, Mr. President!?"
— RNC Research (@RNCResearch) December 8, 2023
BIDEN: *ignores and shuffles away* pic.twitter.com/pnrJaQtFL4
Μια ντροπιαστική υπόθεση για τον Δημοκρατικό πρόεδρο των ΗΠΑ που ετοιμάζεται να βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Ντόναλντ Τραμπ – ο οποίος φέρεται ως φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων παρά τις δικαστικές του περιπέτειες.
Οι Ρεπουμπλικάνοι, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, άρχισαν τον Σεπτέμβριο διαδικασία έρευνας με σκοπό να παραπέμψουν σε δίκη στη Γερουσία τον Δημοκρατικό πρόεδρο, με αφορμή τις αμφιλεγόμενες δοσοληψίες του γιου του στο εξωτερικό.
Μετά την απεξάρτησή του από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ο Χάντερ Μπάιντεν ασχολείται τελευταία με τη ζωγραφική. Ο πατέρας του αρνείται πάντα πως είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στις υποθέσεις του γιου του και υπερασπίζεται δημοσίως την αθωότητά του.
(απεμπε-απεμπε-EPA pool photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο