Οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν με ευρεία πλειοψηφία το νέο κανονισμό που επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής των ισχυόντων μέτρων για την πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων και την καλύτερη στήριξη των θυμάτων της, με 563 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 17 αποχές.
Πέραν της εργασιακής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, η νέα νομοθεσία ποινικοποιεί τους αναγκαστικούς γάμους, την παράνομη υιοθεσία και την εκμετάλλευση της παρένθετης μητρότητας σε επίπεδο ΕΕ. Επίσης, ποινικοποιείται η χρήση υπηρεσιών που παρέχεται από θύμα εμπορίας ανθρώπων, όταν ο χρήστης γνωρίζει ότι το θύμα αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης, ενώ θεσπίζονται και ποινές για τις εταιρείες που έχουν καταδικαστεί για εμπορία ανθρώπων.
Η εισηγήτρια της έκθεσης Εουτζένια Ροντρίγκες Πάλοπ (Αριστερά, Ισπανία) δήλωσε: «Δώδεκα χρόνια μετά την έγκριση της οδηγίας, οι ευρωβουλευτές χρειάστηκε να αναθεωρήσουν τους κανόνες της ΕΕ, καθώς η εμπορία ανθρώπων έχει γίνει πιο περίπλοκη και οι πόροι που έχουμε στη διάθεσή μας παραμένουν υποτυπώδεις.»
Η συνεισηγήτρια Μάλιν Μπιόρκ (Αριστερά, Σουηδία) δήλωσε: « Νέες μορφές εκμετάλλευσης θα ποινικοποιηθούν και τα δικαιώματα των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο, θα βελτιωθούν. »
Τώρα το Συμβούλιο πρέπει να εγκρίνει επισήμως τη συμφωνία. Η οδηγία θα τεθεί σε ισχύ είκοσι ημέρες μετά τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και τα κράτη μέλη έχουν στη διάθεσή τους δύο χρόνια για να εφαρμόσουν τις διατάξεις της.
απεμπε – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Επιτήδειοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι Κοινωνικού Παντοπωλείου και εξαπατούν πολίτες
- Τι αναφέρεται για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα βασικά της επιτόκια σήμερα
- Η Ρωσία είναι υπέρ της ομαλοποίησης του διαλόγου μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας
- Η Πρισίλα Πρίσλεϊ καταδικάζει τον ισχυρισμό ότι ο γιος του Τζον Τραβόλτα είναι το «κρυφό δισέγγονο» του Έλβις
- Σπάνιος υδροστρόβιλος σχηματίστηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Δείτε βίντεο
- Ο γιος του Ρομπ Ράινερ στον δικαστή για την δολοφονία των γονιών του – Βίντεο λίγα λεπτά πριν τη σύλληψή του
- Κρίσιμες στιγμές για την πορεία των πραγμάτων – Η φον ντερ Λάιεν θέλει λύση
- Η τελετή απονομής των Όσκαρ από το 2029 θα μεταδίδεται στο YouTube
- Avatar: Fire and Ash: Το χειρότερο…μέχρι σήμερα σύμφωνα με το Rotten Tomatoes
- Ανταλλαγή ευχών αρχηγού ΓΕΣ με το προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Στρατού









