Έχει τέσσερα χρόνια να φάει, κι όμως ζει και βασιλεύει (photos)

Ένα σπάνιο παράδειγμα θέλησης για τη ζωή φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της η Dailymail. Πρόκειται για την 21χρονη Κέλυ Μπέκερς, η οποία έχει τέσσερα χρόνια

να γευτεί την απόλαυση του φαγητού, εξαιτίας μιας σπάνιας αρρώστιας που έχει διαλύσει το πεπτικό της σύστημα.

Η νεαρή κοπέλα από την Ολλανδία πάσχει από χρόνια παθητική εντερική ψευδο-απόφραξη, όπως της έχουν πει οι γιατροί, που πολύ απλά σημαίνει ότι δεν μπορεί ο οργανισμός της ούτε να δεχθεί φυσιολογική τροφή, ούτε προφανώς να την αποβάλλει.

Και πως διατηρείται εν ζωή; Με πολύ συχνές επισκέψεις της στα νοσοκομεία όπου και της χορηγούν συμπληρώματα διατροφής μέσω ορού, στη μοναδική φλέβα της που δεν έχει μολυνθεί και βρίσκεται δίπλα από τη μύτη της.

Η Κέλυ Μπέκερς δεν θέλει να σκέφτεται τι θα γίνει σε περίπτωση που κι αυτή μολυνθεί, γιατί αυτό πιθανώς να σημάνει και το τέλος της.

Κι όμως…η ατρόμητη μικρή Ολλανδέζα δείχνει να μην πτοείται με τίποτα. «Μετά από τέσσερα χρόνια δεν μου λείπει καθόλου το φαγητό, προσπαθώ να μη το βλέπω ούτε στις φωτογραφίες. Δεν σου λείπει κάτι που δεν έχεις μάθει με αυτό» σχολίασε.

Ποιο είναι αυτό όμως που δυσκολεύεται να «καταπιεί» σε σχέση με τους γύρω της;

«Δεν είναι πρόβλημα ότι δεν έχω μάθει να ζω με το φαγητό. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το φαγητό λείπει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Σκέψου μια χαλαρή μέρα, που θα σου προτείνουν να πας σε ένα χαλαρό μέρος για φαγητό»…

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu