Η απαγόρευση του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, “θα παραβίαζε τα δικαιώματα εκατομμυρίων εκλογέων στην Τουρκία”, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.
Ο εισαγγελέας του Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατέθεσε προσφυγή με αίτημα την απαγόρευση του HDP. Η πρωτοβουλία αυτή “προστίθεται στις ανησυχίες της ΕΕ σε ό,τι αφορά την υποχώρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και υπονομεύει την αξιοπιστία της δηλωμένης δέσμευσης των τουρκικών αρχών υπέρ των μεταρρυθμίσεων”, προειδοποίησε ο Μπορέλ.
Εξέφρασε επίσης ανησυχία για την απόφαση να αφαιρεθεί “από τον Φαρούκ Γκεργκερλίογλου, μέλος του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) της τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης η κοινοβουλευτική έδρα του και [να αρθεί] η κοινοβουλευτική ασυλία του [καθώς] και για την επικείμενη φυλάκισή του”.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καιρός σήμερα: Παραμένει το τσουχτερό κρύο και ο παγετός στα ηπειρωτικά- Τοπικές βροχές στα δυτικά
- Ρώσος γιορτάζει την άφιξη του 2026…με έναν δικό του τρόπο! Επικό βίντεο
- Περνώντας μέσα από συνοικία του Βερολίνου λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, vid
- Νεότερος απολογισμός για τα θύματα μετά το εγκληματικό χτύπημα εναντίον της Χερσώνας, vid
- Τουρκία: Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη για τη Γάζα
- Έφτιαξαν το τρέιλερ της Οδύσσειας…με τις “πραγματικές” πανοπλίες και έγινε παγκόσμια συζήτηση! vid
- Έλον Μασκ: Η Αμερική είναι τελειωμένη εάν κερδίσουν οι ριζοσπαστικοί αριστεροί
- Άγγλος λάτρης της μπουγάτσας και του freddo espresso βρήκε ελληνικό φούρνο στην Αγγλία! vid
- Μεξικό: Οι αρχές συλλαμβάνουν ηγέτη καρτέλ, κατηγορούμενο από τις ΗΠΑ για «ναρκωτρομοκρατία»
- Πρόεδρος χώρας θέλει να πολεμήσει τον “καρκίνο” του σοσιαλισμού και της woke κουλτούρας









