ΔΡΙΜΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ στην Ουκρανία: “Θα ΕΚΚΕΝΩΣΟΥΜΕ μερικώς το Κίεβο αν χρειαστεί”

Το σενάριο εξακολουθεί να υφίσταται πολύ περισσότερο τώρα που εκατομμύρια πολίτες δεν έχουν ρεύμα.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι αρχές «δεν αποκλείουν το χειρότερο σενάριο λόγω των ρωσικών επιθέσεων στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας και σημείωσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει «μερική» εκκένωση της πόλης εάν συνεχιστούν οι διακοπές ρεύματος και νερού».

«Δεν αποκλείω το χειρότερο σενάριο. Δεν θα υπάρξει ολική εκκένωση, ίσως μερική, αλλά δεν θα ονομαζόταν εκκένωση. Θα ήταν μια προσωρινή μετεγκατάσταση ορισμένων ομάδων ανθρώπων στα προάστια και μέρη όπου υπάρχουν διαθέσιμες υπηρεσίες», είπε σε συνέντευξή του στην RBK-Ukraine.

Έτσι, κάλεσε τους κατοίκους της πρωτεύουσας «να εξετάσουν διαφορετικά σενάρια και να είναι προετοιμασμένοι, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του Στρατού, ο εχθρός σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ύπουλες επιθέσεις στις υποδομές της χώρας για να εκφοβίσει τους Ουκρανούς με σκοτάδι και κρύο».

«Θα ήταν μεγάλο λάθος αν δεν προετοιμαζόμασταν για διαφορετικά σενάρια. Αν πριν από ένα χρόνο, αυτή την εποχή, κάποιος είχε αρχίσει να λέει τι θα συνέβαινε στο μέλλον, για φόνο, πόλεμο, βιασμό και γενοκτονία, θα Δεν έχουν περιγραφεί ως λογικό άτομο. Σήμερα, αυτή είναι η τρομερή, σκληρή πραγματικότητα», υποστήριξε.

(scr)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί