Δριμύ κατηγορώ Άσαντ εναντίον Τουρκίας και ΗΠΑ – Τι αποκάλυψε

Ο ηγέτης της πολύπαθης Συρίας προέβη σε σοβαρές καταγγελίες για τον ρόλο των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια στην χώρα του.

Ο Άσαντ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προχώρησαν σε πώληση στην Τουρκία πετρελαίου που είχαν κλέψει από τη Συρία, προσθέτοντας ότι αμερικανικά στρατεύματα έχουν καταλάβει μεγάλες περιοχές της χώρας.

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Ασαντ, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πώληση πετρελαίου στην Τουρκία το οποίο είχαν κλέψει από τη χώρα του.

«Όταν το ISIS έφτασε [στη Συρία] και συνενώθηκε με τη Νούσρα, άρχισαν να κλέβουν πετρέλαιο και να το πουλούν σε ποιον; Οι πωλήσεις περνούσαν μέσω της Τουρκίας. Τώρα οι ΗΠΑ κλέβουν πετρέλαιο και το πωλούν στην Τουρκία, κάνοντας την Τουρκία συνένοχο», δήλωσε ο Άσαντ.
Σύμφωνα με τον Ασαντ, αρκετές χιλιάδες αμερικανικά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένου προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες, έχουν καταλάβει τεράστιες περιοχές στη Συρία.

«Οι ΗΠΑ βασίζονται ιδιαίτερα σε ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες παρόμοιες με τη Blackwater σε αυτόν τον πόλεμο. Έτσι ακόμη κι εάν έχουν αρκετές εκατοντάδες Αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία, εξακολουθούν να έχουν αρκετές χιλιάδες – ίσως ακόμη και δεκάδες χιλιάδες πολίτες που εργάζονται για αυτές τις PMCs και μάχονται στη Συρία.

Ως εκ τούτου, ο ακριβής αριθμός είναι δύσκολο να καθοριστεί, αλλά είναι σίγουρα αρκετές χιλιάδες άνθρωποι», ανέφερε ο Άσαντ.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...