• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Δουλεύουν τέσσερις μέρες, πληρώνονται για πέντε, είναι πιο ευτυχισμένοι – Αλλά στη Νέα Ζηλανδία

Δουλεύουν τέσσερις μέρες, πληρώνονται για πέντε, είναι πιο ευτυχισμένοι – Αλλά στη Νέα Ζηλανδία

Λιγότερος χρόνος εργασίας με τις ίδιες αποδοχές και περισσότερος προσωπικός χρόνος για τους εργαζόμενους: αυτό είναι το εργασιακό μοντέλο που εισήγαγε εταιρεία στη Νέα Ζηλανδία και το οποίο φαίνεται

ότι αποδίδει τα μάλλα, τόσο για την επιχείρηση, όσο και για τους εργαζόμενούς της.

Συγκεκριμένα, η Perpetual Guardian, μια εταιρεία διαχείρισης καταπιστευμάτων στη Νέα Ζηλανδία, εισήγαγε ένα «προχωρημένο» μοντέλο εργασίας για τους 240 εργαζόμενούς της: πλέον εργάζονται τέσσερις μέρες, αλλά οι αποδοχές τους είναι ίδιες με αυτές του πενθημέρου εργασίας.

Μάλιστα, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σχετικά με το εργασιακό αυτό μοντέλο έδειξε ότι είναι άκρως επιτυχημένο, καθώς έδειξε ότι οι μειωμένες ώρες εργασίας με την ίδια αμοιβή, βελτίωσαν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής κατά 24%, μειώνοντας τα επίπεδα άγχους και ενισχύοντας την αφοσίωση. Δηλαδή, το 78% των εργαζομένων αισθάνονται πως μπορούν να ισορροπήσουν δουλειά και προσωπική ζωή, ενώ τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, το εν λόγω ποσοστό άγγιζε το 54%.

Μάλιστα, η μελέτη έδειξε ότι οι εργαζόμενοι αποδίδουν καλύτερα στην εργασία τους και την απολαμβάνουν περισσότερο από πριν, τα επίπεδα άγχους μειώθηκαν και αυξήθηκε η αφοσίωση απέναντι στη δουλειά και την επιχείρηση. Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής της εταιρείας, Αντριου Μπάρνς, δήλωσε ότι θα μεταφέρει τα αποτελέσματα στο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να συζητήσουν για το πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί μακροπρόθεσμα η τετραήμερη εργασία.

Πληροφορίες: Guardian

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu