ΔΝΤ: Στο 1.000.000% θα εκτιναχθεί ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα ώς το τέλος του 2018

Στο 1.000.000% θα εκτιναχθεί ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα μέχρι τέλος του έτους, προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να τυπώνει χρήμα για να καλύψει το διογκούμενο δημοσιονομικό κενό.

 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η κρίση στη χώρα συγκρίνεται με αυτή στη Γερμανία το 1923 ή στη Ζιμπάμπουε στα τέλη της δεκαετίας του 2000, σύμφωνα με δηλώσεις του Alejandro Werner, επικεφαλής του τμήματος δυτικού ημισφαιρίου του ΔΝΤ.

Ο ίδιος προβλέπει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 18% το 2018 –για τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η συρρίκνωση θα είναι διψήφια- καθώς η παραγωγή πετρελαίου υποχωρεί σημαντικά.

«Η κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας, ο υπέρ-πληθωρισμός και η αύξηση της επιδείνωσης στην παροχή των δημόσιων αγαθών καθώς και η έλλειψη τροφίμων, καταλήγουν σε μεγάλες μεταναστευτικές ροές, κάτι που θα οδηγήσει σε επιπτώσεις και στις γειτονικές χώρες», αναφέρει στο blogpost του ο Werner.

Η Βενεζουέλα πλήττεται από μια δραματική οικονομική κατάρρευση καθώς οι τιμές του αργού υποχώρησαν πριν από τέσσερα χρόνια περίπου και οι αρχές έχουν αρνηθεί να εφαρμόσουν οικονομικές προσαρμογές.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu