ΔΝΤ και Αργεντινή, βρίσκονται κοντά σε συμφωνία

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ,

δήλωσε την Τρίτη ότι η Αργεντινή και ο διεθνής οργανισμός βρίσκονται «κοντά» στην επίτευξη συμφωνίας για την ενίσχυση ενός προγράμματος για να αντιμετωπισθεί η νομισματική κρίση της χώρας της Λατινικής Αμερικής που έχει προκαλέσει συνεχιζόμενη αναταραχή στις αγορές.

Είχα μια πολύ καλή συνάντηση με τον πρόεδρο (Μαουρίσιο) Μάκρι, τόνισε με tweet της η επικεφαλής του ΔΝΤ. Είμαστε κοντά στην τελική γραμμή, πρόσθεσε αναφορικά με την αναθεώρηση μιας συμφωνίας που επετεύχθη τον Ιούνιο μεταξύ της λατινοαμερικάνικης χώρας και του Ταμείου για τη χορήγηση δανείου ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αργεντινή το οποίο το Μπουένος Άιρες επιδιώκει την αναδιάρθρωση του.

Η Αργεντινή, εκτός απροόπτου θα μπει και πάλι στο ΔΝΤ με λίγα λόγια. Το καμπανάκι χτυπάει και για την Ελλάδα, γιατί βλέπουμε ότι το ΔΝΤ, παραμονεύει πάντα, οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Οι πολίτες της Αργεντινής, στο πρόσφατο παρελθόν, απέδειξαν ότι δεν ανέχονται τις πολιτικές λιτότητας. Τι θα κάνουν αυτή την φορά; Δεν είναι ψέμα, ότι όπου πήγε το ΔΝΤ, άφησε πίσω του χάος και καταστροφή. Επομένως τι είδους βοήθεια προσφέρει αυτό το ταμείο;

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu