• Αρχική
  • Άρθρα
  • Διθυραμβικό δημοσίευμα της Telegraph για την Ελλάδα: «Αψήφησε τις προβλέψεις και νίκησε την πανδημία»

Διθυραμβικό δημοσίευμα της Telegraph για την Ελλάδα: «Αψήφησε τις προβλέψεις και νίκησε την πανδημία»

Ένα ακόμα κείμενο για τους χειρισμούς της Ελληνικής κυβέρνησης και την «νίκη» της Ελλάδας απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού δημοσίευσε η Βρετανική Telegraph.

Ο αρθρογράφος περιγράφει πως η Ελλάδα που είχε «όλες τις προϋποθέσεις για μια καταστροφή» αψήφησε κάθε πρόβλεψη και τα κατάφερε.

«Την ώρα που γράφουμε αυτό το κείμενο η Ελλάδα έχει μόλις 2.882 καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού και 172 θανάτους. Την ίδια στιγμή,στο Βέλγιο που έχει περίπου τον ίδιο αριθμό πληθυσμού έχουν καταγραφεί 57,455 κρούσματα και 9,334 θανάτοι» περιγράφει ο αρθρογράφος.

«Η Ελλάδα είχε όλες τις παγίδες μιας καταστροφής της Covid-19: μια δεκαετής χρηματοοικονομική κρίση είχε αποδυναμώσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, η πολιτική αστάθεια και η διαφθορά επικρατούσαν, ενώ έχει τον δεύτερο γηραιότερο πληθυσμό στην ΕΕ. Πολλοί από τους ειδικούς περίμεναν το αποτέλεσμα της πανδημίας στην Ελλάδα να μοιάζει με εκείνο της Ισπανίας ή της Ιταλίας, όμως κατάφερε να αψηφήσει τις πιθανότητες» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Όταν εμφανίστηκε ο ιός, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας δεν ήταν προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει μια τέτοια απειλή» λέει στην εφημερίδα ο καθηγητής πολιτικής και υγείας του LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό, Ηλίας Μόσιαλος.

Όπως περιγράφει το δημοσίευμα, στα μέσα Φεβρουαρίου και ενώ εντεινόταν η διεθνής ανησυχία για τον κορωνοϊό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε ένα υπουργικό συμβούλιο στο οποίο συμμετείχε και ο Ηλίας Μόσιαλος. Εκεί αποφασίστηκε να ληφθούν προληπτικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, κλείσιμο σχολείων, και να απαγορευτούν οι μεγάλες συναθροίσεις.

Το δημοσίευμα τονίζει πως «στην αρχή της κρίσης η Ελλάδα είχε μόλις 560 κλίνες στις ΜΕΘ, τώρα έχει περίπου 1.000», με τον καθηγητή Μόσιαλο να σημειώνει πως η έγκαιρη λήψη μέτρων έδωσε χρόνο στην Ελλάδα να προετοιμαστεί.

«Ο χαμηλός αριθμός των θανάτων από τον Covid-19 και των εισαγωγών στα νοσοκομεία σε σύγκριση με άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σ’ αυτό» προσθέτει.

(Parapolitika – φωτο:pexels)