Δημοτικές εκλογές διεξάγονται, στις περιοχές που ελέγχει ο Άσαντ

Η Συρία προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Αυτή η κατεστραμμένη χώρα, προσπαθεί να κλείσει τις πληγές της.

Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ για τις πρώτες δημοτικές εκλογές από το 2011, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίζουν από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) για να εκλέξουν τους δημοτικούς συμβούλους τους στη χώρα αυτή που εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο.

«Περισσότεροι από 40.000 υποψήφιοι διεκδικούν 18.478 έδρες σε όλες τις επαρχίες», σύμφωνα με το SANA.

Έπειτα από περισσότερο από επτά χρόνια ενός φονικού πολέμου και χάρη στη βοήθεια των ρώσων, η κυβέρνηση του Άσαντ, ελέγχει πλέον περίπου τα δύο τρίτα της χώρας. Μάχες συνεχίζονται ωστόσο σε περιοχές.

Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι θα έχουν περισσότερες ευθύνες απ’ ό,τι οι προκάτοχοί τους, ιδιαίτερα στους τομείς της ανοικοδόμησης και της πολεοδομικής ανάπτυξης.

Οι τελευταίες δημοτικές εκλογές στη Συρία είχαν διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του 2011, έξι μήνες μετά την έναρξη του πολέμου. Το καθεστώς οργάνωσε βουλευτικές εκλογές το 2016 στα τμήματα της χώρας τα οποία ήλεγχε και προεδρικές εκλογές το 2014.

Σ’ αυτές τις τελευταίες, ο πρόεδρος Άσαντ, ο οποίος διαδέχθηκε το 2000 τον πατέρα του, τον Χάφεζ αλ-Άσαντ, επανεξελέγη για μια επταετή προεδρική θητεία.

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...