Για το ενδεχόμενο «σοβαρού σαμποτάζ σε κρίσιμο τμήμα του παγκόσμιου υποθαλάσσιου τηλεπικοινωνικού δικτύου» προειδοποιούν τις τελευταίες ώρες αμερικανικά ΜΜΕ.
«Οι ΗΠΑ εντόπισαν αυξημένη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα γύρω από βασικά υποθαλάσσια καλώδια και πιστεύουν ότι η Ρωσία μπορεί τώρα να είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσει πιθανές επιχειρήσεις δολιοφθοράς με στόχο την απενεργοποίηση ενός κρίσιμου τμήματος της παγκόσμιας επικοινωνιακής υποδομής», μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.
«Εκφράζουμε την ανησυχία μας σχετικά με την ρωσική δραστηριότητα. Η Μόσχα συνεχίζει να αναπτύσσει ναυτικές δυνατότητες για υποθαλάσσιες δολιοφθορές μέσω μίας καλά φυλασσόμενης μονάδας που χειρίζεται πλοία επιφανείας, υποβρύχια και ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη».
Όπως μεταδίδεται, το αμερικανικό Ναυτικό αλλά και κράτη του ευρωπαϊκού βορρά παρατηρούν πολύ συχνά ρωσικά πολεμικά πλοία να κινούνται σε θαλάσσιες περιοχές κάτω από τις οποίες βρίσκονται «κρίσιμες τεχνολογικές υποδομές».
«Το 2023 μια κοινή έρευνα από τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της Σουηδίας, της Δανίας, της Νορβηγίας και της Φινλανδίας διαπίστωσε ότι η Ρωσία διαθέτει στόλο ύποπτων κατασκοπευτικών πλοίων που επιχειρούν στα βόρεια ευρωπαϊκά ύδατα με σκοπό την πιθανή δολιοφθορά τόσο σε υποθαλάσσια καλώδια όσο και σε αιολικά πάρκα».
Το φταίξιμο μπορεί να ρίχνεται και πάλι στους «κακούς Ρώσους», ωστόσο είναι ηλίου φαεινότερον πως στην περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης στον πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ, όπου πλέον βάλλονται ανοικτά υποδομές μέσα στη Ρωσία, οι υποδομές πάνω στις οποίες στηρίζονται οι σημερινές τηλεπικοινωνίες θα είναι από τα «πρώτα θύματα»!
Μία συντονισμένη επίθεση από μία επίλεκτη στρατιωτική ομάδα θα μπορούσε σε χρόνο-μηδέν να «τυφλώσει» ολόκληρες ηπείρους!
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στη χώρα στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών
- Πυρκαγιά σε ρωσικό διυλιστήριο μετά από επίθεση ουκρανικών drones, vid
- Τι περιλαμβάνει η κυβερνητική παρέμβαση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Η ρύθμιση και τα κριτήρια
- Εικόνες που δεν θα αρέσουν καθόλου στη ρωσόφοβη Κάλας! ΒΙΝΤΕΟ
- Ο Όρμπαν «τραντάζει» την Ευρωπαϊκή Ένωση με την ανάρτησή του – Η Δεξιά δυναμώνει
- Κινεζική Πρωτοχρονιά: Εισαγωγές ρεκόρ χιλιάδες τόνων κερασιών από τη Χιλή στη Σανγκάη
- Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ
- Εντυπωσιακές εικόνες από το Ιράν: Η βροχή “έβαψε” κόκκινη τη θάλασσα στο νησί Ορμούζ, vid
- Αγρότες: Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής
- Κορκίδης: Η ελληνική οικονομία δείχνει να ισχυροποιείται, αλλά η καθημερινότητα των πολιτών δεν βελτιώνεται









