• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Δίγαμος, αφελής και με αυταπάτες ο Φρανσουά Ολάντ – Η πρώην σύζυγός του, τα βγάζει «όλα στη φόρα»

Δίγαμος, αφελής και με αυταπάτες ο Φρανσουά Ολάντ – Η πρώην σύζυγός του, τα βγάζει «όλα στη φόρα»

Η μητέρα των παιδιών του και πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ ξεσπάει μέσω του βιβλίου της και εξιστορεί: «Όσα μπορώ επιτέλους να σας πω».

Αυτός είναι και ο τίτλος του βιβλίου της πρώην υπουργού και υποψήφιας για την προεδρία της δημοκρατίας του Σοσιαλιστικού κόμματος, που κυκλοφόρησε και αμαυρώνει τον Φρανσουά Ολάντ και όχι μόνο.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ καταγγέλλει τον σεξισμό που υπέστη στην πολιτική ενώ αφιερώνει πολλές σελίδες βγάζοντας στη φόρα τα άπλυτα του Ολάντ αλλά και του Μακρόν. Στο βιβλίο της απαριθμεί αρκετές μισογυνικές παρατηρήσεις που άκουσε στη διάρκεια της πολιτικής της καριέρας, όπως το μακρινό 1998, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο βήμα της βουλής και άκουσε έναν συνάδελφό της βουλευτή να της φωνάζει: «Βγάλε τα ρούχα σου!» Δύο χρόνια αργότερα όταν και ορίστηκε μέλος σε επιτροπή της βουλής για τις ζωοτροφές, ο πρόεδρος της επιτροπής είπε στην πρώτη συνεδρίαση: «Μια τρελή αγελάδα συμμετέχει μαζί μας στην έρευνα».

Στο ίδιο βιβλίο, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ καταγγέλλει και τον πρώη σοσιαλιστή πρωθυπουργό Λορέν Φαμπιούς, που τη ρώτησε «ποιος θα κρατάει τα παιδιά» όταν η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για την γαλλική προεδρία, το 2007.

Πάντως, η προσοχή αναμένεται να επικεντρωθεί στα όσα γράφει για την απιστία του πρώην συντρόφου της, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ, το 2007, ενώ ζούσε ακόμη μαζί της.

«Προδόθηκα βίαια από μια γυναίκα δέκα χρόνια νεότερη. Έκανα πολύ καιρό για να θεραπεύσω τις πληγές μου και να χειραφετηθώ από αυτή την υπόθεση, καθώς και να στραφώ σε ένα άλλο μέλλον. Γι’αυτό και αρνήθηκα την πρόταση του Ολάντ να ξαναζήσουμε μαζί». Πέρα από τα προσωπικά τους, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ θεωρεί τον Ολάντ «ένα μείγμα αφέλειας και αυταπάτης, που στην πολιτική έφτασε στο βαθμό μηδέν».

Έναν…κακό λόγο είχε να πει και για τον Εμάνουελ Μακρόν, στον οποίο δε, αναγνωρίζει ότι είχε το θάρρος να παντρυετεί μια κατά πολύ μεγαλύτερή του!

«Με ρωτούν συχνά αν γνώριζα καλά τον Εμανουέλ Μακρόν. Δεν τον γνώριζα πραγματικά. Είχαμε διασταυρωθεί σε κάποιες συσκέψεις στο προεδρικό μέγαρο για τα θέματα της βιομηχανίας της ενέργειας, ειδικά. Συχνά είχαμε την ίδια γραμμή, ακόμη και για τα πυρηνικά.

Ωστόσο, έβρισκα πολύ συμπαθητικό και σεβαστό το γεγονός ότι είχε τολμήσει να παντρευτεί μια γυναίκα είκοσι χρόνια μεγαλύτερή του. Πίστευα ότι και οι δυό τους χρειάστηκαν πολύ επιμονή, κουράγιο και αγάπη για να αντιμετωπίζουν την κριτική, τον σαρκασμό, την βλακεία και την κακοήθεια.

Τους καταλάβαινα και τους δύο επιπλέον, γιατί, όπως όλοι γνωρίζουν σήμερα, με είχαν βάναυσα προδώσει κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2007, για μια γυναίκα δέκα χρόνια νεότερή μου, την οποία στη συνέχεια πρόδοσαν με μια άλλη γυναίκα, δέκα χρόνια επίσης νεότερη. Δέκα και δέκα κάνει είκοσι χρόνια, αλλά στην αντίθετη κατεύθυνση», γράφει.

Αναφέρει, επίσης, ότι είχε προτείνει, σαν αστείο, στον Φρανσουά Ολάντ να ορίσει τότε πρωθυπουργό τον Εμανουέλ Μακρόν, κάτι που δεν έγινε γιατί ο Μακρόν ήταν «ανεξέλεγκτος» και όπως διαπίστωσε στη συνέχεια, πάσχει από «αυταρχισμό» και κάνει πολλά λάθη στην άσκηση εξουσίας.

Σήμερα η Ρουαγιάλ είναι πρέσβειρα της Γαλλίας για την διεθνή διαπραγμάτευση για τον βόρειο πόλο.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...