«Διάσπαση της ελίτ»: Άρχισαν να…σχεδιάζουν την μετά Πούτιν εποχή!!

Κάνουν όνειρα βέβαια...

Η αντιπολίτευση στις τρέχουσες πολιτικές του Κρεμλίνου παραμένει σημαντική για να προετοιμάσει την περίοδο που θα επακολουθήσει της διακυβέρνησης Πούτιν, δήλωσε ο Ρώσος αντιφρονών και ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Όλεγκ Ορλόφ σε συνέντευξή του στο dpa στη Μόσχα.

«Για όσο διάστημα βρίσκεται ο ίδιος στην εξουσία, δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να ελπίζει σε οποιαδήποτε αλλαγή», παραδέχθηκε ο 70χρονος Ορλόφ, ο οποίος αυτή τη στιγμή δικάζεται με την κατηγορία της δυσφήμισης του ρωσικού στρατού και μπορεί να καταδικαστεί με μακρά ποινή φυλάκισης σε σωφρονιστική αποικία.

«Αλλά η αποχώρηση (του Πούτιν) θα οδηγήσει αναμφίβολα σε αλλαγές και σε διάσπαση της ελίτ. Και η αντιπολίτευση, όπως και οι εναπομείναντες της κοινωνίας των πολιτών θα διαδραματίσουν έναν τεράστιο ρόλο στο σημείο αυτό για να διασφαλίσουν ότι οι αλλαγές δεν θα είναι διακοσμητικές».

Ο Ορλόφ είναι μέλος της διοίκησης της οργάνωσης Memorial, μιας οργάνωσης που ήταν ανάμεσα στους τρεις βραβευθέντες με το Νόμπελ Ειρήνης το 2022, και η οποία έχει τεθεί εκτός νόμου στη Ρωσία.

Οι νομικές διαδικασίες κατά του Ορλόφ βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και μήνες. Ένα σχετικά πρόσφατα πρόστιμο του είχε επιβληθεί τον Οκτώβριο, αλλά τον Δεκέμβριο η απόφαση ανακλήθηκε και η δίκη ξανάρχισε. Οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει να του επιβληθεί μια πολυετής ποινή.

«Πότε θα συμβεί αυτό και εάν ο Πούτιν θα φύγει με τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, δεν το γνωρίζουμε».

Ο Πούτιν, ο οποίος είναι σήμερα 71 ετών, τροποποίησε το Σύνταγμα για να του επιτραπεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία για πέμπτη φορά στις επικείμενες εκλογές το επόμενο έτος.

Αυτή τη στιγμή έχει ανοίξει ο δρόμος για να κυβερνάει τη Ρωσία μέχρι τουλάχιστον το 2030!

(ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί