Η αντιπολίτευση στις τρέχουσες πολιτικές του Κρεμλίνου παραμένει σημαντική για να προετοιμάσει την περίοδο που θα επακολουθήσει της διακυβέρνησης Πούτιν, δήλωσε ο Ρώσος αντιφρονών και ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Όλεγκ Ορλόφ σε συνέντευξή του στο dpa στη Μόσχα.
«Για όσο διάστημα βρίσκεται ο ίδιος στην εξουσία, δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να ελπίζει σε οποιαδήποτε αλλαγή», παραδέχθηκε ο 70χρονος Ορλόφ, ο οποίος αυτή τη στιγμή δικάζεται με την κατηγορία της δυσφήμισης του ρωσικού στρατού και μπορεί να καταδικαστεί με μακρά ποινή φυλάκισης σε σωφρονιστική αποικία.
«Αλλά η αποχώρηση (του Πούτιν) θα οδηγήσει αναμφίβολα σε αλλαγές και σε διάσπαση της ελίτ. Και η αντιπολίτευση, όπως και οι εναπομείναντες της κοινωνίας των πολιτών θα διαδραματίσουν έναν τεράστιο ρόλο στο σημείο αυτό για να διασφαλίσουν ότι οι αλλαγές δεν θα είναι διακοσμητικές».
Ο Ορλόφ είναι μέλος της διοίκησης της οργάνωσης Memorial, μιας οργάνωσης που ήταν ανάμεσα στους τρεις βραβευθέντες με το Νόμπελ Ειρήνης το 2022, και η οποία έχει τεθεί εκτός νόμου στη Ρωσία.
Οι νομικές διαδικασίες κατά του Ορλόφ βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και μήνες. Ένα σχετικά πρόσφατα πρόστιμο του είχε επιβληθεί τον Οκτώβριο, αλλά τον Δεκέμβριο η απόφαση ανακλήθηκε και η δίκη ξανάρχισε. Οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει να του επιβληθεί μια πολυετής ποινή.
«Πότε θα συμβεί αυτό και εάν ο Πούτιν θα φύγει με τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, δεν το γνωρίζουμε».
Ο Πούτιν, ο οποίος είναι σήμερα 71 ετών, τροποποίησε το Σύνταγμα για να του επιτραπεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία για πέμπτη φορά στις επικείμενες εκλογές το επόμενο έτος.
Αυτή τη στιγμή έχει ανοίξει ο δρόμος για να κυβερνάει τη Ρωσία μέχρι τουλάχιστον το 2030!
(ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κι όμως, μια πολυεδρική επιφάνεια από χάλυβα μπορεί να γίνει λεία σφαίρα μέσα σε 6 δευτερόλεπτα (BINTEO)
- Δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση ο Τραμπ σχετικά με τις προθέσεις των ΗΠΑ για το ΝΑΤΟ
- Συνεχίζονται οι υποβολές αιτήσεων εισαγωγής στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία για το ερχόμενο σχολικό έτος
- Τα μέτρα υπέρ των επενδύσεων που ανακοίνωσε η Κούβα είναι “ανεπαρκή”, σύμφωνα με τον Ρούμπιο
- Στην Κωνσταντινούπολη τα μέλη της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν
- Ταξί : Πανελλαδική απεργία και αύριο Τετάρτη – Καθολική συμμετοχή του κλάδου σήμερα, 1η ημέρα της απεργίας
- Τι δήλωσε ο Τραμπ για τον αξιωματούχο που παραιτήθηκε λόγω αντιρρήσεων για τον πόλεμο στο Ιράν
- Hellenic Train: Ποια σιδηροδρομικά δρομολόγια επανέρχονται στον Έβρο
- Νέος κόμβος Παρακολούθησης Επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Τι δήλωσε σχετικά ο Μητσοτάκης
- Ειρ. Αγαπηδάκη: Νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της υπέρτασης, στο πλαίσιο του «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»









