• Αρχική
  • Άρθρα
  • Διακομματικό νομοσχέδιο στις ΗΠΑ στοχεύει τους παιδόφιλους του Πενταγώνου

Διακομματικό νομοσχέδιο στις ΗΠΑ στοχεύει τους παιδόφιλους του Πενταγώνου

Ένα νέο διακομματικό νομοσχέδιο σκοπεύει να σταματήσει τη χρήση των υπολογιστών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για λήψη ή διανομή παιδικής πορνογραφίας.

Εκατοντάδες κυβερνητικοί υπάλληλοι εμπλέκονταν ως μέρος της Επιχείρησης “Operation Flicker” το 2006, όπου εντοπίστηκαν πάνω από 5.000 άτομα που είχαν χρησιμοποιήσει πιστωτικές κάρτες ή PayPal για να αγοράσουν παιδική πορνογραφία ή να εγγραφούν σε ιστότοπους που προσέφεραν τέτοιο υλικό. Από αυτούς, αναγνωρίστηκαν 264 υπάλληλοι του αμερικανικού υπουργείου άμυνας ή εργολάβοι που αγόρασαν παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο.

Εννέα από αυτούς διέθεταν διαβαθμίσεις ασφαλείας τύπου “Άκρως απόρρητη ευαίσθητη διαχωριστική πληροφορία”, ενώ 76 από αυτούς είχαν διαβαθμίσεις απορρήτου ή υψηλότερες.

Από τους 264 υπόπτους, μόνο 52 διερευνήθηκαν από την Υπηρεσία Ποινικής Εγκληματολογικής Διερεύνησης του Πενταγώνου (DCIS), που σημαίνει ότι η κυβέρνηση Μπους αγνόησε προφανώς πάνω από 200 ύποπτους παιδεραστές που εργάζονται για το Τμήμα Άμυνας.

Το νέο νομοσχέδιο θα απαιτήσει από το Πεντάγωνο να συνάπτει συμβάσεις με ομάδες που θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, των κοινωνικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών προστασίας των παιδιών και των παροχέων υγείας. Θα προβλέπει επίσης πρόσθετη κατάρτιση και τεχνική εμπειρογνωμοσύνη μεταξύ των στρατιωτικών ανακριτών, σύμφωνα με το The Hill, το οποίο σημειώνει:

”Το Εθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης για την Ποινική Δικαιοσύνη, μια από τις ομάδες που έριξε το βάρος της πίσω από το νομοσχέδιο, ανέφερε το 2018 ότι το δίκτυο του υπουργείου άμυνας κατατάχθηκε στην 19η θέση από σχεδόν 3.000 εθνικά δίκτυα σχετικά με την κατανομή παιδικής πορνογραφίας.”

Από Offtherecord, ΦΩΤΟ pexels