Διάγγελμα Πούτιν στους…Αμερικανούς με μαθήματα ιστορίας, vid

Επί σχεδόν 20 λεπτά γίνονταν -όχι τυχαία- ιστορικές αναφορές.

«Το μάθημα ιστορίας που έδωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον ήταν μια απαραίτητη πτυχή της συνέντευξης για να δείξει στους Αμερικανούς ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 και ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα μπορούσαν να είχαν συνάψει μια εταιρική σχέση στον απόηχο της Ψυχρός πόλεμος», παραδέχθηκε ο Ρικ Σάντσεθ, ένας Αμερικανός δημοσιογράφος, πρώην παρουσιαστής του CNN και νυν παρουσιαστής δύο εκπομπών στο Russia Today.

Η συνέντευξη που μεταδόθηκε χθες Παρασκευή (ώρα Ελλάδας) ήταν τελικά, όπως οι περισσότεροι παραδέχονται, ένα…ιδιότυπο διάγγελμα-μήνυμα του Πούτιν προς τους λαούς της Δύσης!

«Η λέξη που έρχεται στο μυαλό είναι απαραίτητο.. Απαραίτητο. Για κάποιο καταραμένο λόγο σε αυτή τη χώρα, αποφασίσαμε ότι θα επιτρέψουμε στους κυβερνητικούς αξιωματούχους μας, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πολλές φορές, σε άτομα που δεν είναι καν εκλεγμένα, να καθορίσουν ποιους επιτρέπεται να ακούσουμε.

Νομίζω ότι ο Πούτιν είπε: “Έχω μια μεγάλη και σημαντική ιστορία να πω, και αρχίζει με το Α [και] τελειώνει με το Ω.” Είχε βαλθεί να τον περάσει (σ.σ. τον Τάκερ) από αυτή τη διαδικασία», εξήγησε ο Sanchez, σημειώνοντας ότι η γνώση του Πούτιν για την ιστορία και τη γεωπολιτική και η ικανότητά του να τα ανακαλεί ήταν εντυπωσιακή.

Σημείωσε ότι σύμφωνα με την αφήγηση του Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος προσπάθησε να είναι φίλος με τις ΗΠΑ, αλλά απορρίφθηκε από τους επικεφαλής ορισμένων αμερικανικών τμημάτων.

«Φαίνεται καθώς ακούτε αυτόν τον άνθρωπο, ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να βεβαιωθούμε ότι η Ρωσία δεν είναι φίλος μας. Ακόμη και όταν ήρθαν σε εμάς προσφέροντάς μας να γίνουμε φίλοι.

Δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί γιατί. […] Γιατί θέλουμε να είμαστε σε κατάσταση εσωτερικών τριβών και μάλιστα πολέμου με αυτή τη χώρα;».

«Θα κάνουμε ένα talk show ή μία σοβαρή συζήτηση;», είχε ρωτήσει ο Πούτιν τον Αμερικανό δημοσιογράφο λίγο πριν αρχίσει την ιστορική του διαδρομή, στα πολύ πρώτα δευτερόλεπτα της συνέντευξης:

απεμπε-EPA-Reuters pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί