• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεύτερο «χτύπημα» της Εθνικής Δεξιάς στην Γερμανία – Το πάνε για ανατροπή της παγκοσμιοποίησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεύτερο «χτύπημα» της Εθνικής Δεξιάς στην Γερμανία – Το πάνε για ανατροπή της παγκοσμιοποίησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τις αντιδράσεις των δεξιών χριστιανοκοινωνιστών στην Βαυαρύα, η Εθνική Δεξιά καταφέρει δεύτερο χτύπημα στην Γερμανία.
του Κίμωνα Χαραλάμπους

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τα ποσοστά του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο ενισχύεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της πιο εμπορικής γερμανικής εφημερίδας «Bild».

Μάλιστα τα ποσοστά του εθνικοδεξιού κόμματος βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ βρίσκονται Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Συγκεκριμένα, το αντι-ισλαμικό AfD, το οποίο μετρά ελάχιστα χρόνια ζωής, σκαρφαλώνει στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 17%. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει λάβει ποτέ —γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποδίδεται στην μεταναστευτική κρίση.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται και οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD, οι οποίοι συγκεντρώνουν 17% —ποσοστό αισθητά μειωμένο σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές.

Το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, μετά την έντονη διαμάχη με το CSU, παραμένει στην πρώτη θέση, με ποσοστό της τάξης του 30%, αλλά η θέση της αριστερόστροφης Καγκελαρίου είναι επισφαλής και πολλοί ζητούν την αποχώρησή της.

Οι Πράσινοι, από την πλευρά τους, συγκεντρώνουν 12%, ενώ στο 9% ισοψηφούν Φιλελεύθεροι και Αριστερά.

Σημειώνεται ότι ο συνασπισμός CDU — CSU βρέθηκε ένα βήμα πριν τη διάλυση την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή το μεταναστευτικό ζήτημα.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση, μετά την κυβερνητική κρίση και την τελική συμφωνία ανάμεσα στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους (CSU,CDU, SPD) για την διαχείριση του μεταναστευτικού.

Σε περίπτωση που η Εθνική Δεξιά θέσει υπό τον έλεγχό της, μετά τις Ρωσία και ΗΠΑ, και την Γερμανία, τότε θα μιλάμε για τρίτο παγκόσμιο χτύπημα στον δρόμο ανατροπής των σχεδίων της παγκοσμιοποίησης, καθώς πρόκειται για την πιο σημαντική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Διασπάτε την Ευρώπη, διασπάτε την Γερμανία. Βάλτε ένα τέλος σε αυτήν την τραγωδία και παραιτηθείτε», είναι τα λόγια της επικεφαλής του AfD προς την «Frau Merkel», σε μία πολιτική κόντρα που «φουντώνει» σε όλον τον πλανήτη.