Την ώρα που η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στη Γερμανία, δημοσκόπηση που δημοσίευσε χθες Σάββατο ταμπλόιντ εφημερίδα φέρει τη δεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ισόπαλη για πρώτη φορά με την παράταξη της κεντροδεξιάς που επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές πριν από σχεδόν έξι εβδομάδες.
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και το αδελφό κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) της Βαυαρίας συγκεντρώνουν μαζί 24% των προθέσεων ψήφου (–2% σε σύγκριση με προηγούμενη έρευνα), ενώ το AfD συγκεντρώνει επίσης 24% (+1%), τουλάχιστον σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο INSA για λογαριασμό της Bild και δημοσιεύθηκε χθες.
Η κεντροδεξιά παράταξη CDU/CSU κέρδισε τις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου εξασφαλίζοντας 28,5% των ψήφων, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα υποδεικνύουν πως υφίσταται φθορά προτού καν αναλάβει την εξουσία.
Για πρώτη φορά στη μεταπολεμική γερμανική ιστορία, μία πραγματικά δεξιά δύναμη αναδείχθηκε δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη στις εκλογές αυτές, εξασφαλίζοντας το 20,8% των ψήφων.
Το κεντροαριστερό SPD του Όλαφ Σολτς, που είδε το ποσοστό του να κατακρημνίζεται στο 16,4% στις εκλογές του Φεβρουαρίου (–9,3%), χονδρικά παραμένει στο επίπεδο αυτό, υποδεικνύει η δημοσκόπηση, προσελκύει το 16% των προθέσεων ψήφου. Οι Πράσινοι (–1%) είναι ισόπαλοι (11%) με το κόμμα Η Αριστερά (+1%), κατά τα ευρήματα.
Αν γίνονταν σήμερα νέες εκλογές, ούτε οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) ούτε η Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW) θα εξασφάλιζαν πάνω από το 5% που απαιτείται για την είσοδό τους στην Μπούντεσταγκ, όπως άλλωστε συνέβη και στις εκλογές, καθώς δεν εξασφαλίζουν παρά το 4% των προθέσεων ψήφου.
Η δημοσκόπηση αυτή σε δείγμα 1.206 γερμανών ψηφοφόρων διενεργήθηκε από την 31η Μαρτίου ως την 4η Απριλίου και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2,9%.
Όλοι περιμένουν να δουν τι θα συμβεί όταν η δικομματική κυβέρνηση των διεθνιστών, που βρίσκεται στα σκαριά, θα αρχίσει να φθείρεται σημαντικά.
Είναι δεδομένο πως με τη συνεχή άνοδο του δεξιού AFD, θα περάσει στην πρώτη θέση και μάλιστα με διαφορά απέναντι στους διεθνιστές διώκτες του.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δεν συμβαίνει μόνο όταν βρέχει στην Ελλάδα: Έπεσαν νερά στο άγαλμα του Ραμσή Β’ στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, vid
- Αλιγάτορας “μπούκαρε” σε κατάστημα στη Φλόριντα: Καρέ -καρέ η απομάκρυνσή του σε βίντεο
- Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση: Το chatbot Grok του Elon Musk μπαίνει σε 5.000 σχολεία στο Ελ Σαλβαδόρ
- “Βρικόλακες” σε βαθιά νερά: Μελέτη αποκαλύπτει την αρχαία σύνδεση μεταξύ χταποδιών και καλαμαριών
- Ν. Δένδιας: Η τρομοκρατική επίθεση στη γιορτή του Χανουκά στο Σίδνεϊ προκαλεί τον αποτροπιασμό μας
- Σάντα Κρουζ ντελ Ισλότε – Γνωρίστε το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο με τους 1.200 κατοίκους, vid
- O τελευταίος αγώνας του John Cena στα ρινγκ – Το βίντεο-αφιέρωμα και η συγκίνηση, vid
- Το θαυματουργό λεμόνι ενισχύει το κολλαγόνο και αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου!
- Με το ίδιο νόμισμα; Υπάρχει πρόθεση να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση;
- Εκτέλεσαν παιδόφιλο δολοφόνο στον δρόμο λίγες ώρες αφότου αποφυλακίστηκε, vid









