• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεν σταματούν πουθενά οι Τούρκοι! Τσαβούσογλου: «Υπάρχουν τζαμιά στην Ισπανία που έγιναν εκκλησίες»

Δεν σταματούν πουθενά οι Τούρκοι! Τσαβούσογλου: «Υπάρχουν τζαμιά στην Ισπανία που έγιναν εκκλησίες»

turkey
Η Τουρκία απέρριψε κατηγορηματικά την καταδίκη της ΕΕ για την απόφασή της να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι ”η Τουρκία απορρίπτει την καταδίκη της ΕΕ για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί”, και πρόσθεσε πως ”στην Ισπανία υπάρχουν τζαμιά που μετατράπηκαν σε εκκλησίες”, κατηγορώντας έτσι την ΕΕ ότι υιοθετεί διαφορετικές στάσεις.

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει για Αγιά Σοφιά

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από την απόφασή της για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί παρά τις αντιδράσεις, δήλωσε εν τω μεταξύ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Χουριέτ, λέγοντας ότι πλέον αυτοί που αντιδρούσαν λένε “σεβόμαστε την απόφασή σας αλλά προστατέψτε την πολιτιστική κληρονομιά”.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι μόνο χώρες όπως η Ελλάδα, που δεν μπορούν να το χωνέψουν, εξακολουθούν να λένε το αντίθετο πλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου cyprustimes.com.

Σύμφωνα με το capital, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σε σχετική ερώτηση αν μετά τις αντιδράσεις η Τουρκία θα υποχωρήσει στο θέμα της Αγίας Σοφίας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι “όχι, πλέον σε αυτό το θέμα δεν τίθεται θέμα υποχώρησης”. Ο Πρόεδρός μας συζήτησε αυτό το θέμα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας. Αυτή τη στιγμή όλοι λένε ‘σεβόμαστε την απόφασή σας αλλά ας διατηρηθεί η πολιτιστική κληρονομιά’. Εκείνοι που προηγουμένως έλεγαν ‘να μην ανοίξει ως τζαμί’ τώρα άρχισαν να το λένε αυτό. Κάποιες χώρες που δεν μπορούν να το χωνέψουν όπως η Ελλάδα, εξακολουθούν να υποστηρίζουν το αντίθετο αλλά δεν θα γίνει υποχώρηση σε αυτό το θέμα”, ανέφερε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ακόμη ότι έχουν έρθει και μηνύματα υποστήριξης της απόφασης της Τουρκίας για την Αγία Σοφία από την Μαλαισία, το Κατάρ, το Ιράν, το Πακιστάν, το Ομάν, τους Παλαιστίνιους καθώς και μηνύματα από ισλαμικές κοινότητες στη Γερμανία, την Πορτογαλία και την Ταϊλάνδη.

(φωτο:eurokinissi)