«Ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν μπορούσαν παρά να αισθάνονται παραγκωνισμένοι από την έκρηξη της προσοχής και της υποστήριξης των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, καθώς το Τελ Αβίβ προσπαθούσε να αποκρούσει την ιρανική επίθεση με πυραύλους και drone το Σαββατοκύριακο».
«Υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό», λέει ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, Scott Ritter.
Εξάλλου ο Ζελένσκι παρακάλεσε μόλις την Κυριακή -λίγες ώρες δηλαδή μετά την μικρής έκτασης ιρανική επίθεση στο Ισραήλ- τους Αμερικανούς νομοθέτες να μην ξεχάσουν την Ουκρανία, λέγοντας ότι «είναι κρίσιμο το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για να ενισχύσει τους συμμάχους της Αμερικής σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή».
«Επιτρέψτε μου να το κάνω πολύ σαφές στο ουκρανικό πλήθος. Βλέπετε, η διαφορά μεταξύ του Ισραήλ και της Ουκρανίας είναι ότι, είτε σας αρέσει είτε όχι, το Ισραήλ αγόρασε και πλήρωσε για την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ η Ουκρανία όχι», δήλωσε ο Scott Ritter στο Sputnik.
Και συνέχισε:
«Η Αμερική, από την άλλη, αγόρασε και πλήρωσε για την Ουκρανία. Δεν είναι φίλος. Δεν είναι σύμμαχος. Είναι απλά ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τους ευρύτερους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας έναντι της Ρωσίας.
Τους παρέχουμε όπλα μόνο στο βαθμό που διευκολύνει τον στόχο μας να δημιουργήσουμε πρόβλημα για τη Ρωσία.
Δεν θέλουμε να καρδίσουν. Δεν νοιάζομαστε για αυτούς. Τους δίνουμε αρκετή ποσότητα υλικού για να συνεχίσουν (σ.σ. να πολεμούν). Και μετά στεκόμαστε δίπλα και τους βλέπουμε να θάβουν τους νεκρούς τους . Γιατί δεν μας νοιάζει».
Έκαναν το καθήκον τους. Δημιούργησαν πρόβλημα στους Ρώσους. Αλλά τώρα έχουν γίνει ακατάλληλοι».
απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νατοϊκό φιάσκο! «Ελαττωματικός πύραυλος F-16 και όχι ρωσικό drone κατέστρεψε στέγη σπιτιού», λένε πολωνικά ΜΜΕ
- Ο Σίσι αποκάλεσε το Ισραήλ «εχθρό» – Η πρώτη φορά που Αιγύπτιος πρόεδρος προβαίνει σε τέτοιο χαρακτηρισμό
- Έπος! Αυτό ανακάλυψαν κάτω από τις αναρτήσεις του Ζελένσκι, vid
- Τα «καρφιά» του ΠΑΣΟΚ για την «μεταγραφή» Λοβέρδου στη ΝΔ
- Πυρκαγιά ξέσπασε στην Άνδρο – Προειδοποιητικό μήνυμα του 112
- Αυξήθηκε τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας
- Ένα σατιρικό ( ; ) ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει σε τι κατάσταση έχουν φτάσει οι ΗΠΑ
- Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, είδωλο του Χόλιγουντ
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα για διακίνηση ναρκωτικών και ανθρωποκτονία
- Το γλέντι της Εθνικής στον Φέρρη – Το αυτοσχέδιο τραγούδι και οι χοροί! vid