• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεν λένε όλοι «ΝΑΙ σε όλα»: Που τα βρήκαν «σκούρα» οι παγκοσμιοποιητές- Θύελλα αντιδράσεων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν λένε όλοι «ΝΑΙ σε όλα»: Που τα βρήκαν «σκούρα» οι παγκοσμιοποιητές- Θύελλα αντιδράσεων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σαν Φρανσίσκο, είπε «όχι» στις εξελιγμένες μεθόδους ελέγχου που θέλει να επιβάλλει παγκόσμια η Νέα Τάξη των Πραγμάτων.
Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Συγκεκριμένα, με ψήφους οκτώ προς μια, οι επόπτες της πόλης των ΗΠΑ, ψήφισαν ΥΠΕΡ ενός διατάγματος επιτήρησης, το οποίο απαγορεύει σε αστυνομία και λοιπές κυβερνητικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν την περιβόητη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Σύμφωνα με την πασίγνωστη The Guardian, το διάταγμα, θα ενισχύσει τα ήδη υπάρχοντα μέτρα εποπτείας και θα απαιτήσει από όλες τις υπηρεσίες της πόλης να αποκαλύψουν τις τρέχουσες απογραφές της τεχνολογίας επιτήρησης.

The Guardian

Η απόφαση, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, κυρίως από τους αριστερούς.
Όσοι διαφωνούν με το διάταγμα, αναφέρουν πως για το καλό της πόλης και των πολιτών της, θα πρέπει να χρησιμοποιείται η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, λέγοντας μάλιστα πως «η αστυνομία χρειάζεται όλα τα μέσα που θα μπορούσε να διαθέτει σε μια πόλη με υψηλή εγκληματικότητα».

Λένε επίσης οι διαφωνούντες, και αυτό είναι το χειρότερο πως οι άνθρωποι είναι παράλογο να θέλουν ιδιωτικότητα σε δημόσιους χώρους, δεδομένου του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και των συστημάτων παρακολούθησης μέσω καμερών.

Βλέπετε, πως εντέχνως παρουσιάζουν την απειλή της εγκληματικότητας, ως πρόσχημα για να περάσουν μεγαλύτερα μέτρα καταναγκασμού και ελέγχου των πολιτών.

Από την άλλη, όσοι υποστηρίζουν την απόφαση κατά της συγκεκριμένης τεχνολογίας λένε πως η χρήση της αποτελεί σοβαρή απειλή της ελευθερίας μας.

«Δεν θέλουμε να ζούμε σε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος» δήλωσαν χαρακτηριστικά πολλοί πολίτες του Σαν Φρανσίσκο.

Ο επόπτης Aaron Peskin, ο οποίος ψήφισε υπέρ του διατάγματος, δήλωσε πως «Μπορούμε να έχουμε καλή αστυνόμευση χωρίς να είμαστε αστυνομοκρατούμενο κράτος . Μέρος αυτού είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης με την κοινότητα βασισμένη σε εμάς, όχι στην τεχνολογία του μεγάλου αδελφού».

Θα μπορούσε αυτή, να είναι μια νίκη, έστω και μικρή, του Εθνικοδεξιού Τράμπ ενάντια στην αριστερόστροφη Νέα Τάξη των Πραγμάτων;

Να προσθέσουμε, πως το εν λόγω διάταγμα καταδικάζει όχι μόνο την χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου αλλά ακόμη και αυτή της αυτοματοποιημένης ανάγνωσης πινακίδων κυκλοφορίας (πράγμα που συμβαίνει στη χώρα μας) και των εργαλείων εντοπισμού όπλων.

(φώτο: Pexels)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.