καθώς τα μέλη του κοινοβουλίου συνεδριάζουν για να αποφασίσουν αναφορικά με τη λίστα των υποψηφίων διεκδικητών της προεδρίας.
Ο Βικρεμεσίνγκε έχει διατελέσει πρωθυπουργός έξι φορές, ενώ ανέλαβε καθήκοντα υπηρεσιακού προέδρου, μετά την κλιμάκωση της κοινωνικής αναταραχής που προκλήθηκε από την καταστροφική οικονομική κρίση, αναγκάζοντας σε παραίτηση τον πρώην πρόεδρο Γκοταμπάγια Ραγιαπάκσα που διέφυγε στη Σιγκαπούρη.
Οι διαδηλωτές, εξαγριωμένοι από τη ραγδαία αύξηση των τιμών, αλλά και από τις ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα, επιθυμούν και την αποχώρηση του Βικρεμεσίνγκε από τη διεκδίκηση της προεδρίας.
Στο μεταξύ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Σατζίθ Πρεμαντάσα απέσυρε την υποψηφιότητά του από τη διεκδίκηση της προεδρίας της χώρας.
(απεμπε – scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ: Συνέλαβαν την ανιψιά πρώην διοικητή των ιρανικών ειδ. δυνάμεων μαζί με την κόρη της
- Στις εκδηλώσεις τιμής στο Μεσολόγγι την Κυριακή ο Ν. Ανδρουλάκης
- Ουκρανία: Μαίνονται οι μάχες στον παραπόταμο του Δνείπερου, vid
- Πάρ’τον κάτω! Το ρομπότ Όλαφ του Frozen κατέρρευσε…μπροστά στους θεατές, vid
- Η στιγμή ισραηλινού βομβαρδισμού κατά ιρανικού εκτοξευτήρα πυραύλων, vid
- Το διαδίκτυο πιστεύει ότι αυτός θα είναι ο νέος Aragorn στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών
- Ο Τραμπ δίνει τώρα… νέο 48ωρο τελεσίγραφο στο Ιράν: «Ο χρόνος τελειώνει»
- Δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Χ. Μπουκώρου για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Σλοβακία: Η ΕΕ να άρει τις κυρώσεις στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και φυσ. αερίου
- Σκύλος “έφαγε” αυτοκίνητο…Λες και είχε ατσάλινα δόντια! Απίστευτες ΦΩΤΟ









