Δεν είναι φάρσα: ΑΥΤΟ θέλει τώρα ο Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε την επιθυμία του να αποκτήσει...πυρηνικά!

Δυστυχώς δεν κάνουμε πλάκα!

Σε ομιλία του, αναφερόμενος στην ανάπτυξη της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας είπε πως θέλει να αποκτήσει κι αυτός όπως η ΗΠΑ και η Ρωσία, πυρηνικά.

Συγκεκριμένα είπε: «Κάποιοι διαθέτουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Όχι έναν ή δυο. Τότε γιατί να μην έχω πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Αυτό δεν το αποδέχομαι. Σήμερα δεν υπάρχει στον κόσμο ανεπτυγμένη χώρα η οποία να μην έχει πυρηνικά όπλα. Όλες έχουν… Δείτε τι κάνουν οι άλλοι ενώ σε μας λένε να μην φτιάξουμε όπλα. Δίπλα μας είναι το Ισραήλ. Με αυτά τα όπλα εκφοβίζει όλους».

Ο Ερντογάν όμως δεν σταμάτησε εκεί:

«Δεν υπάρχει καμία ανεπτυγμένη χώρα στον κόσμο που να μην τα έχει», ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ στην πραγματικότητα, πολλές αναπτυγμένες χώρες δεν διαθέτουν πυρηνικά όπλα», τόνισε.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε, πως η Τουρκία υπέγραψε το 1980 τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων ενώ μερικά χρόνια αργότερα, το 1996, υπέγραψε και τη Συνθήκη για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών.

Μπορεί το ότι η Τουρκία θέλει να αποκτήσει πυρηνικά, να φαντάζει σαν αστείο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Πούτιν θα δώσει μέχρι και διαστημική τεχνολογία στον Εργοντάν, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των δυο χωρών. Ποιος θα το περίμενε αυτό;

Αν και με τα σημερινά δεδομένα, το να γίνει η Τουρκία πυρηνική δύναμη θεωρείται απίθανο, τίποτε δεν πρέπει να αποκλείουμε.

Δείτε το βίντεο:


(φώτο: Eurokinissi)