Δεν χρειάζεται πόλεμος: Ξεκίνησε το «ξήλωμα» του Μαδούρο

Ο παράνομος (σύμφωνα με τον Μαδούρο) Γκουαιδό, διεκδικεί την εξουσία και έχει την στήριξη των περισσότερων Κρατών.

Αυτή είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσει το ξήλωμα του Δικτάτορα Μαδούρο, που φτωχοποίησε μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιαγωγούς χώρες στον πλανήτη.

Η συνέχεια είναι ακόμα καλύτερη: Ο Τραμπ πήρε μια απόφαση που σόκαρε το Καράκας.

Το εκτελεστικό διάταγμα του Αμερικανού προέδρου, το οποίο παγώνει τους πόρους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, στην αμερικανική επικράτεια, όπως το βρήκαμε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο :

Όλα τα περιουσιακά στοιχεία και ιδιοκτησιακά συμφέροντα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας που βρίσκονται στις ΗΠΑ, δεσμεύονται και δεν μπορούν να μεταφερθούν, να διατεθούν εμπορικά, να εξαχθούν, να αποσυρθούν ή να τύχουν οποιασδήποτε άλλης συναλλαγή.

Σχόλιο: Βλέπουμε ότι δεν χρειάζεται να γίνει πόλεμος. Ο Μαδούρο αργά ή γρήγορα θα πέσει!

Όταν υπάρχει συζήτηση για την Βενεζουέλα, μια είναι η απορία όλων:

Για ποιο λόγο η Ορθόδοξη Ρωσία του Πούτιν στηρίζει τον Μαδούρο;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Πρώτον η Ρωσία κοιτάει τα συμφέροντά της και δεύτερον η Βενεζουέλα έχει δανειστεί πολλά χρήματα από την Ρωσία. Αν διαταραχθούν οι μεταξύ τους σχέσεις, τα λεφτά θα κάνουν «φτερά».

Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος για τον οποίο η Μόσχα «γλυκοκοιτάζει» το Καράκας. Θέλει να έχει το μάτι της κοντά στις ΗΠΑ. Μπορεί Τραμπ και Πούτιν να είναι ιδεολογικοί σύμμαχοι, αλλά αύριο-μεθαύριο η ηγεσία των ΗΠΑ μπορεί να αλλάξει και να μην είναι φιλική.

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...