Δέκα δισ. ευρώ ρίχνει στη γερμανική οικονομία το Κατάρ

Την πρόθεση της χώρας του να επενδύσει στη Γερμανία δέκα δισεκατομμύρια ευρώ με ορίζοντα πενταετίας ανακοίνωσε σήμερα από το Βερολίνο ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπεν Χαμάντ Αλ-Θάνι,

επιδιώκοντας να αντιδράσει στην πολιτική απομόνωσής του που εφαρμόζουν οι Σαουδάραβες αντίπαλοί του.

«Ανακοινώνουμε τη βούληση του Κατάρ να επενδύσει 10 δισ. ευρώ στη γερμανική οικονομία αυτά τα πέντε επόμενα χρόνια» δήλωσε ο ηγέτης του Κατάρ κατά την έναρξη του οικονομικού φόρουμ Κατάρ-Γερμανίας στο Βερολίνο, παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Οι επενδύσεις αυτές, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα αφορούν τους τομείς του αυτοκινήτου, της τεχνολογίας και των τραπεζών, τους μεγάλους παραδοσιακούς πυλώνες της γερμανικής οικονομίας.

Σύμφωνα πάντως με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Hantelsblatt, το Κατάρ ενδιαφέρεται πολύ για το πυκνό δίκτυο των μικρών και μεσαίων γερμανικών επιχειρήσεων, πνεύμονα της γερμανικής οικονομίας.

Το εμιράτο είναι ήδη μέτοχος με μεγάλη παρουσία στο γερμανικό Χρηματιστήριο, μέσω των συμμετοχών του σε ομίλους όπως η Siemens, η Volkswagen ή η Deutsche Bank.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu