«Δεχόμαστε πιέσεις, αλλά δεν θα στραφούμε κατά της Ρωσίας»: Δήλωση-έκπληξη από Ευρωπαίο

Και μάλιστα από χώρα που βρίσκεται κοντά στην είσοδο στην Ε.Ε.

Η Σερβία δεν θα επιβάλει ποτέ κυρώσεις στη Ρωσία παρά τις μαζικές πιέσεις από την ΕΕ, σύμφωνα με τον Νέναντ Πόποβιτς, τον υπουργό που επιβλέπει τη διεθνή οικονομική συνεργασία του Βελιγραδίου.

Ο Πόποβιτς διευκρίνισε ότι οι Βρυξέλλες απαίτησαν ότι, εάν το Βελιγράδι θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ, θα πρέπει να εναρμονιστεί με τις πολιτικές των Βρυξελλών που στρέφονται κατά της Μόσχας.

«Η Μόσχα δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί, η Σερβία δεν θα επιβάλει ποτέ κυρώσεις… Καμία πίεση, ακόμη και συνεχής και ισχυρή, δεν έχει ή πρόκειται να αλλάξει τη στάση μας».

Εξήγησε επίσης ότι «η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού μας είναι ενάντια σε οποιεσδήποτε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως επιβεβαιώθηκε από πρόσφατες δημοσκοπήσεις».

Οι πολέμιοι τέτοιων μέτρων θα μπορούσαν να φτάσουν το 90%, πρόσθεσε.

Μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η σερβική κυβέρνηση δήλωσε ότι, αν και υποστήριξε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, δεν θα επιβάλει οικονομικούς περιορισμούς στη Ρωσία, δεδομένων των ιστορικά στενών σχέσεων μεταξύ των δύο σλαβικών εθνών.

Σε συνέντευξή του στη ρωσική Vedomosti που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο Πόποβιτς είπε ότι η Σερβία ακολουθεί μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, αναπτύσσοντας συνεργασία με την Ευρώπη, την Ασία και τον ισλαμικό κόσμο.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-Sputnik pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί