Ταξιδιωτικές ομάδες που οργανώνονται από τουριστικά γραφεία σε συνοριακές περιοχές στην Κίνα μπορούν να επιλέξουν το λιμάνι εισόδου και εξόδου τους από τη χώρα “με ευελιξία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω σχετικά με τις τοποθεσίες τις οποίες αφορά η ανακοίνωση αυτή ούτε σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για το μέτρο αυτό.
Η Κίνα έχει κλείσει τα σύνορά της στους ξένους τουρίστες μετά το ξέσπασμα της COVID-19 το 2020, επιτρέποντας μόνον σε συγκεκριμένες ομάδες ξένων πολιτών να εισέλθουν στη χώρα, όπως αυτοί που έχουν κάποιες βίζες (θεωρήσεις εισόδου) εργασίας.
Τους τελευταίους μήνες, οι κανόνες έχουν σταδιακά χαλαρώσει, ξεκινώντας από την επανάληψη περισσότερων απευθείας πτήσεων ανάμεσα στην Κίνα και κάποιες χώρες ως την άδεια που δόθηκε σε ξένους φοιτητές με έγκυρες άδειες διαμονής να εισέλθουν στο κινεζικό έδαφος. Επίσης μειώθηκε η καραντίνα που προβλέπεται για τις αφίξεις από το εξωτερικό.
Η Κίνα συνορεύει με περισσότερες από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Μογγολία, η Μιανμάρ, το Λάος και το Βιετνάμ.
Κινεζικές πόλεις κατά μήκος των συνόρων αντιμετωπίζουν συχνά ζήτημα εισαγόμενων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού COVID-19 τα οποία συνδέονται με τη διέλευση ξένων και Κινέζων πολιτών.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λίβανος: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι εκτοπισμένοι
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η Κίνα ανακοίνωσε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε τέσσερις χώρες
- Βανς για τις επιφυλάξεις του σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράν: «Εμπιστεύομαι τον Τραμπ»
- “Γι’αυτό μου αρέσει τόσο πολύ ο Σοπέν” – BINTEO
- Το πιο διάσημο γουρούνι του κόσμου έχει 1,1 εκατ. followers στο Instagram – Ωστόσο έχει μια ιδιαίτερη «ικανότητα» (Vid)
- Στο Αυτόφωρο οι 8 συλληφθέντες για λεκτική βία εναντίον δημοσιογράφων στο γήπεδο της Τούμπας
- Ο ΟΗΕ καταγγέλλει τον αναγκαστικό εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων Παλαιστίνιων από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη
- Θεσσαλονίκη: Από την Πέμπτη 2/4 σε ισχύ το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων
- Οι Κίλιαν Μέρφι, Ντάνιελ Κρεγκ και Μισέλ Γουίλιαμς έρχονται στην Ελλάδα
- Επίδομα ανεργίας για τους ναυτικούς: Τι δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, τι δήλωσε ο Κικίλιας









