• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Χτύπησε «καμπανάκι»- Συντονισμένη επίθεση από την ΕΕ: Ποιος βρίσκεται στο στόχαστρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χτύπησε «καμπανάκι»- Συντονισμένη επίθεση από την ΕΕ: Ποιος βρίσκεται στο στόχαστρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήρθε η ώρα της...«Ιεράς Εξέτασης»

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Η Ουγγαρία είναι μια χώρα που δεν ακολουθά τις προσταγές της Νέας Τάξης. Αντίθετα, έχει επιλέξει μια εθνικοκεντρική πολιτική, βαδίζοντας στα ιδεολογικά χνάρια της Εθνικής Δεξιάς.

Κατ΄επανάληψη έχει ταχθεί κατά της μετανάστευσης, της LGBTQ κοινωνίας, της αθεΐας και εν γένει της…προόδου που φέρνει η παγκοσμιοποίηση. Θυμίζουμε επίσης πως είναι από τις ελάχιστες χώρες παγκόσμια, η οποία έχει επισήμως διώξει τον Τζόρτζ Σόρος και το πανεπιστήμιό του.

Φαίνεται όμως πως έφτασε η ώρα του «λογαριασμού» ή καλύτερα της…πολιτικής Ιεράς Εξέτασης. Όπως όλα δείχνουν η ΕΕ εξαπολύει συντονισμένη επίθεση κατά του Όρμπαν, εκβιάζοντάς τον, με σκοπό να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί. Με λίγα λόγια, να «προσκυνήσει».

Πιο συγκεκριμένα, πριν περίπου ένα χρόνο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της εκκίνησης της διαδικασίας του άρθρου 7 κατά της Ουγγαρίας. Το εν λόγω άρθρο αποτελεί το πιο ισχυρό εργαλείο της ΕΕ έναντι των χωρών που παραβιάζουν τις…θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες.

Τι προβλέπει η διαδικασία: Ούτε λίγο, ούτε πολύ, πρόκειται για μια πολιτική «ιερά εξέταση» που παρεμβαίνει όταν διαπιστωθεί πως υπάρχει απόκλιση από την εφαρμογή των οδηγιών της Νέας Τάξης σε κάποια χώρα. Ορισμένα πρόσωπα από την ΕΕ, αναλαμβάνουν να αξιολογήσουν ανά τομέα την…προβληματική χώρα, για να δουν που εντοπίζονται τα προβλήματα. Φυσικά, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία με πολλές φάσεις η οποία μπορεί να διαρκέσει ακόμη και χρόνια.

Σύμφωνα με το Euronews, η έκθεση των βουλευτών επέκρινε τις αλλαγές Ορμπάν στο εκλογικό σύστημα, την κυριαρχία της κυβέρνησης στα θεσμικά όργανα, τη συστηματική διαφθορά και την παραβίαση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης.

Μάλιστα, απείλησαν πως αν η Ουγγαρία συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι, θα έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις.

«Υπάρχει ο νέος κανονισμός για ένα νόμο που πρόκειται να εφαρμοστεί από το 2021, σύμφωνα με τον οποίο το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία αποτελούν προϋπόθεση για τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Και εάν ο Βικτόρ Ορμπάν δεν αλλάξει την πολιτική του, σημαίνει ότι τα κονδύλια της ΕΕ μπορεί να ανασταλούν για την Ουγγαρία», λέει η ευρωβουλευτής της ουγγρικής αντιπολίτευσης Κλάρα Ντόμπρεβ.

Για κυνήγι μαγισσών έκανε λόγο από τη μεριά της η υπουργός Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας.

«Εγώ ήρθα εδώ για να υπερασπιστώ την Ουγγαρία και περιμένω από τα κράτη μέλη να κρίνουν με βάση το νόμο όταν εξετάζουν το ζήτημα. Περιμένω να αποφύγουν τα διπλά μέτρα και σταθμά, περιμένω να αποδείξουν ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι πολιτικό κυνήγι μαγισσών», δήλωσε η Γιούντιντ Βάργκα.

Υπουργοί της ΕΕ, «ανέκριναν» τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν, περνώντας τον από «κόσκινο», μεταξύ άλλων, για τους περιορισμούς στην ελευθεριά των μέσων ενημέρωσης, της δικαιοσύνης και των δικαστών. Εν τέλει, το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν, ήταν πως χρειάζονται περισσότερες ακροάσεις.

«Σε γενικούς όρους θα έλεγα ότι η σημερινή ημέρα έδειξε ότι υπάρχει θέληση από την πλευρά των κρατών μελών να υποβάλουν ερωτήσεις με ακρίβεια και από την πλευρά των Ουγγρικών αρχών να δώσουν απαντήσεις. Όπως είπα όμως πρόκειται για ένα περίπλοκο θέμα, δεν μπορείς να το λύσεις και το εξαντλήσεις σε μια μόνο ακρόαση» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς.

Η κυβέρνηση του Β.Όρμπαν, έχει κατηγορηθεί κατ΄επανάληψη για παραβίαση των αξιών της ΕΕ, όπως είναι η ελευθερία του τύπου και η ελευθερία της σκέψης.

Μια αντιπροσωπευτική για τη χώρα απάντηση έδωσε η υπουργός Δικαιοσύνης: «Όλοι ακούμε τις γνωστές ψεύτικες και αβάσιμες κατηγορίες από την φιλελεύθερη ελίτ που τάσσεται υπέρ των μεταναστών. Και αυτές ακούγονται και από τα φιλελεύθερα δυτικοευρωπαϊκά μίντια. Στις ακροάσεις σήμερα και την περασμένη εβδομάδα, όταν μοιράσαμε το γραπτό υλικό για τα κράτη μέλη, απαντήσαμε σε όλες τις κατηγορίες μια προς μια».

Η Ουγγαρία επίσης δηλώνει πως θα επιτρέψει σε ειδικούς των κρατών μελών να μελετήσουν την κατάσταση της δημοκρατίας όχι όμως σε ειδικούς της ΕΕ.

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...