• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χριστούγεννα με παγωνιά στην Ελλάδα και….49 βαθμούς στην Αυστραλία!

Χριστούγεννα με παγωνιά στην Ελλάδα και….49 βαθμούς στην Αυστραλία!

Στις παραλίες περνούν τις ημέρες των γιορτών οι κάτοικοι της Αυστραλίας, καθώς τα φετινά Χριστούγεννα έφεραν μαζί τους «κύμα» καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να φτάσουν τους 49 βαθμούς Κελσίου.

 

Καύσωνας, με θερμοκρασίες κοντά στους 50 βαθμούς Κελσίου, σαρώνει την Αυστραλία, με τις Αρχές να προειδοποιούν για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών, αλλά και για τους κινδύνους που εγείρει για την υγεία η ποιότητα του αέρα.

Στη Δυτική Αυστραλία η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει μέχρι και τους 49 βαθμούς Κελσίου, ήτοι τα υψηλότερα επίπεδα από το 1960.

​Στον νότο, σύμφωνα με την «Guardian», οι θερμοκρασίες, άλλωστε, διαμορφώνονται 10 — 14 βαθμούς υψηλότερα από το συνθισμένο για την εποχή.

Στο Σίδνεϊ, πάντως, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Μελβούρνη αναμένεται να φτάσει τους 36 βαθμούς.

Το «κύμα» καύσωμα, εν μέσω των Χριστουγέννων, δεν αναμένεται να υποχωρήσει σύντομα, καθώς στις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για το πότε θα πέσουν οι θερμοκρασίες.

(sputniknews)