• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Χώρα-εγκληματίας η Τουρκία!» – Οργή για την ανάμειξη της Άγκυρας στον Καύκασο

«Χώρα-εγκληματίας η Τουρκία!» – Οργή για την ανάμειξη της Άγκυρας στον Καύκασο

Δεν δέχονται την μεσολάβησή της για την επίλυση της κρίσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο λόγος πλέον στη Ρωσία.

Αντίθετες στην τουρκική διαμεσολάβηση στις διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του ζητήματος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ τάχθηκαν, με ανακοίνωσή τους, οι Αρχές της περιοχές.

«Όχι» στην τουρκική διαμεσολάβηση στις διαπραγματεύσεις είπαν οι Αρχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με την ανάφλεξη στην περιοχή ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και στην Αρμενία να συνεχίζεται.


Όπως μεταδίδει το sputniknews, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, νωρίτερα, ότι η Τουρκία πρέπει να είναι παρούσα στις διαβουλεύσεις για τη διευθέτηση του ζητήματος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σε σχετική ανακοίνωση των Αρχών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ τονίζεται το εξής:

«Για άλλη μια φορά, δηλώνουμε ακράδαντα την πρωταρχική θέση της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (σ.σ. το αρμενικό όνομα για την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ) σχετικά με το απαράδεκτο της συμμετοχής της Τουρκίας σε οποιαδήποτε μορφή στις προσπάθειες διεθνούς διαμεσολάβησης στο πλαίσιο της ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης Αζερμπαϊτζάν-Καραμπάχ».
Ακόμα, επισημαίνεται:

«Οι εγκληματικές ενέργειες της Τουρκίας, η οποία διοικεί και ελέγχει την ένοπλη επιθετικότητα κατά της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, προμηθεύει όπλα στο Αζερμπαϊτζάν για τη διεξαγωγή πολέμου και στρατολογεί τρομοκρατικές οργανώσεις από τη Μέση Ανατολή για συμμετοχή στις εχθροπραξίες, καθιστά αδύνατη την περαιτέρω ένταξή της στην Ομάδα του Μινσκ υπό τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)».