Η αποφυλάκιση του αστυνομικού Ντέρεκ Σοβίν, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, προκάλεσε νέο «κύμα» διαδηλώσεων, την Πέμπτη (08/10, τοπική ώρα), στη Μινεάπολη.
Συγκεκριμένα, ο Σόβιν, ο οποίος κατηγορείται για δολοφονία και ανθρωποκτονία στην υπόθεση Φλόιντ, βγήκε από τη φυλακή του Oak Park Heights, την Τετάρτη (07/10), με εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων και η δίκη του ορίστηκε για τον Μάρτιο του 2021.
Οι άλλοι τρεις αστυνομικοί, που -όπως και ο Σόβιν- αποπέμφθηκαν από το Σώμα, αποφυλακίστηκαν με εγγύηση 750.000 δολαρίων έκαστος αφού κατηγορούνται για συνέργεια στη δολοφονία.
Υπενθυμίζεται ότι, από τα τέλη Μαΐου, διαμαρτυρίες και ταραχές κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού έχουν ξεσπάσει σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως και σε αρκετές χώρες του κόσμου.
(sputniknews – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αναβαθμίζεται η πυροπροστασία των νοσοκομείων Γιαννιτσών, Έδεσσας και Νάουσας
- Σίδνεϊ: Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο με τον αστυνομικό που σκότωσε τον δράστη στα 40 μέτρα
- Νέο αποκλεισμοί σήμερα από τους αγρότες της Μακεδονίας
- Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 44χρονος Γεωργιανός προσπάθησε να πνίξει με κορδόνια την σύντροφό του
- Viral Βρετανός στις Φιλιππίνες: Αγνοεί ότι κρατά το πιο θανατηφόρο χταπόδι στον κόσμο!
- ΔΥΠΑ: Από αύριο η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και δώρου Χριστουγέννων
- Σύμφωνα με την SVR Βρετανοί αξιωματούχοι σκοπεύουν να εκβιάσουν τις ΗΠΑ
- Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι στο Χαλάνδρι έπειτα από καταδίωξη
- Περιφέρεια Αττικής: Σε τροχιά υλοποίησης 12 νέοι παιδικοί σταθμοί – 821 νέες θέσεις για βρέφη και νήπια
- Βρετανός υπουργός καλεί το BBC να μην υποχωρήσει μπροστά στην αγωγή του Τραμπ








